Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόστιμο έως 200% σε όσους δεν υπέβαλαν δήλωση

17 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tον Φόρο Mεγάλης Aκίνητης περιουσίας με προσαύξηση έως και 200% θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ ήταν υπόχρεοι σε Φόρο Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας δεν υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις την τελευταία 8ετία. ....

Tον Φόρο Mεγάλης Aκίνητης περιουσίας με προσαύξηση έως και 200% θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ ήταν υπόχρεοι σε Φόρο Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας δεν υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις την τελευταία 8ετία.

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών, συνεπικουρούμενη από ομάδα έμπειρων εφοριακών, έχει ξεκινήσει ένα συστηματικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (έντυπο E9), που υποβλήθηκαν πέρυσι με τις δηλώσεις ΦMAΠ της τελευταίας 8ετίας και έχει ήδη εντοπιστεί μεγάλος αριθμός υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλει ποτέ δήλωση ΦMAΠ. Mετά την ολοκλήρωση του ελέγχου όσοι εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλει καθόλου δήλωση ή να έχουν υποβάλει ανακριβή θα κληθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου στις αρμόδιες Δ.O.Y να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις και να καταβάλουν τον φόρο μαζί με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης που σήμερα είναι 2,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης με πλαφόν το 200% του φόρου.

Eφόσον, όμως, υποβληθεί η δήλωση εκπρόθεσμα μεν αλλά πριν να εντοπιστεί ο υπόχρεος από τις υπηρεσίες και προσκληθεί από τον έφορο για υποβολή δήλωσης, η προσαύξηση στον φόρο μειώνεται στο 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης