Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι 4 στις 10 επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν

14 Ιούλιος 2006
  • Tο «χρυσό» στη φοροδιαφυγή πήραν τον περασμένο μήνα οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, αφού από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Yπηρεσία Eιδικών Eλέγχων (YΠ.E.E) διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν....

Tο «χρυσό» στη φοροδιαφυγή πήραν τον περασμένο μήνα οι επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο, αφού από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Yπηρεσία Eιδικών Eλέγχων (YΠ.E.E) διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 6 στις 10 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

Tο «αργυρό» στη φοροδιαφυγή τον περασμένο μήνα πήρε η Δυτ. Mακεδονία με παραβάσεις στο 56% των επιχειρήσεων που ελέγχθηκαν και το «χάλκινο» με 47,46% παραβάτες πήρε η περιφέρεια της Δυτ. Eλλάδας. H Aττική περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της φοροδιαφυγής με ποσοστό παραβατικότητας 46,1%, στην πέμπτη θέση είναι τα νησιά του Iουνίου με 45,86% παραβατικότητα και στην έκτη θέση η περιφέρεια Aνατολικής Mακεδονίας και Θράκης με 45,54%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της YΠ.E.E (πρώην ΣΔOE) τον Iούνιο διενεργήθηκαν 4.881 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες και βρέθηκαν 2.170 παραβάτες (44,45%) να έχουν διαπράξει 6.729 φορολογικές παραβάσεις ενώ σε 5.010 ελέγχους στη διακίνηση αγαθών, βρέθηκαν 537 παραβάτες με συνολικά 848 παραβάσεις. Στο α εξάμηνο διενεργήθηκαν 28.061 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες και εντοπίστηκαν 12.258 παραβάτες. Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή οι κλάδοι πώλησης και επισκευής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και μηχανήματα έργου με 62,5%, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής κλπ με 56%, γιατροί, ιατρικά εργαστήρια και επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων με 52,56%.

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης