Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής έχει κηρύξει το οικονομικό επιτελείο

12 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Φορολογικό σαφάρι στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσει την περιοδεία που έχει ήδη ξεκινήσει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σε εφορίες και τελωνεία .....

Φορολογικό σαφάρι στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσει την περιοδεία που έχει ήδη ξεκινήσει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σε εφορίες και τελωνεία σε ολόκληρη τη χώρα.


Στόχος η μηδενική απόκλιση των εσόδων από τους στόχους του προϋπολογισμού, προκειμένου να διατηρηθούν ακέραιες και οι ελπίδες της κυβέρνησης για τερματισμό της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ το επόμενο έτος.


Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπέζας σε συνάντηση που είχε χθες με στελέχη τελωνείων και ΔΟΥ, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση και ακριβώς για τον λόγο αυτόν οι φορολογικές αρχές θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, προκειμένου να δοθεί στη φοροδιαφυγή ένα αποτελεσματικό χτύπημα.


Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο δράσης του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια εκτεταμένων φορολογικών ελέγχων κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγαλοοφειλέτες, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται κυρίως στις υποθέσεις εκείνες για τις οποίες πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής τους και σε αυτές που εμφανίζουν κατασχεθέντα βιβλία, πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία και παραβάσεις του ΚΒΣ. Στις περιπτώσεις αυτές οι εφορίες θα προχωρούν στη διενέργεια τακτικών και προσωρινών φορολογικών ελέγχων που αφορούν τη μη απόδοση παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων. Οταν μάλιστα εντοπίζονται επιχειρήσεις, οι οποίες καθυστερούν να υποβάλουν τις περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ, θα εκδίδονται άμεσα εντολές προσωρινού ελέγχου.
Παράλληλα, οι ΔΟΥ θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους και κατά την έναρξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων, καθώς και σε συναλλαγές ύποπτες που δεν δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα του επαγγελματία.


Πέραν αυτών και από την πλευρά των τελωνείων, έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και ειδικά στην καταπολέμηση της απάτης, του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου αλλά και της παράνομης διακίνησης ειδών, που τελούν υπό περιορισμούς και απαγορεύσεις. Παράλληλα με τους ελέγχους το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί απαραίτητη και την απλούστευση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της ροής του νόμιμου εμπορίου έτσι, ώστε να υποστηριχτούν οι προσπάθειες των επιχειρήσεων για ένα δίκαιο ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.


Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Μπέζα σε εφορίες και τελωνεία συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες... βορείως και νοτίως της χώρας με επισκέψεις στην Κρήτη και την Ηγουμενίτσα. Ενδιαμέσως ο υφυπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, προκειμένου να δώσει τις τελευταίες οδηγίες για τους παραδοσιακούς καλοκαιρινού τύπου ελέγχους της υπηρεσίας. Με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η ΥΠΕΕ θα προχωρήσει μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου σε ελέγχους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση με προτεραιότητα στα νησιά.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης