Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κανονισμός ελέχγου των τραπεζικών συναλλαγών

11 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στενή παρακολούθηση για κάθε διατραπεζικό έμβασμα καθιερώνει κανονισμός που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την 1η Ιανουαρίου κάθε έμβασμα, ανεξάρτητα από το ποσό που αφορά, πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία ταυτότητος όχι μόνο του παραλήπτη αλλά και του....
Στενή παρακολούθηση για κάθε διατραπεζικό έμβασμα καθιερώνει κανονισμός που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την 1η Ιανουαρίου κάθε έμβασμα, ανεξάρτητα από το ποσό που αφορά, πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία ταυτότητος όχι μόνο του παραλήπτη αλλά και του αποστολέα.

Η υποχρέωση αυτή θα ισχύει τόσο για μεταβίβαση χρημάτων εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και μεταξύ των κρατών- μελών. Επίσης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες υποχρεώνονται να διατηρούν στα αρχεία τους στοιχεία κάθε μεταφοράς χρημάτων για διάστημα πέντε ετών, καθώς και να ενημερώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό με ευρύτατη πλειοψηφία και με το επιχείρημα ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλει στον εντοπισμό τυχόν τρομοκρατικών ή άλλων εγκληματικών διασυνδέσεων, μεταξύ αποστολέων και παραληπτών χρημάτων. Τους επόμενους μήνες ο νέος κανονισμός αναμένεται να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή του από το ερχόμενο έτος.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης