Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Λουκέτο» σήμερα στις τράπεζες για τη νέα εμπλοκή με την σύμβαση

10 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mετ’ εμποδίων σήμερα οι συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία λόγω της νέας εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση του 2006.....

Το πρωί της Δευτέρας (7.30) το προεδρείο της ΟΤΟΕ και οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Νομισματοκοπείο της Tραπέζης της Ελλάδος στον Χολαργό. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της συμβολικής περιφρούρησης της απεργίας.

Η Ομοσπονδία έχει προβεί σε ενημερώσεις των εργαζομένων στα καταστήματα και στοχεύει σε κινητοποίηση που θα δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας. Πάντως, όπως έχει παρατηρηθεί στις απεργίες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο, η μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καταγράφεται στις τράπεζες δημοσίου συμφέροντος (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική).

Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση και τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζομένους και τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσουκαλάς κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική και μεθοδεύσεις εκ μέρους των τραπεζών ενώ την ίδια στιγμή εκθέτουν πολιτικά και κοινωνικά την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, ενώπιον του οποίου οι τράπεζες συμφώνησαν να ορίσουν διαπραγματευτές για την έναρξη των συζητήσεων για την κλαδική σύμβαση.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έχουν υποβάλει στη νομική υπηρεσία της ΟΤΟΕ εξουσιοδότηση με τους διαπραγματευτές, οι οποίοι και θα πρέπει να εκπροσωπούν το 70% των εργαζομένων στις τράπεζες. Η ΟΤΟΕ μετά την απεργία της Δευτέρας θέτει σε διαρκή διαβούλευση το γενικό της συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίζει με βάση τις εξελίξεις.

Η Ομοσπονδία, δηλώνει ο αντιπρόεδρός της Zώης Πέπες, «είναι σταθερά προσανατολισμένη στη διεκδίκηση της κλαδικής σύμβασης και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις συντονίζοντας τη δράση της και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης