Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο

10 Ιούλιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Επιχορηγήσεις από 30% έως και 60% θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει στις αρχές του 2007 και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το περιεχόμενο του νέου νόμου που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, εξετάστηκε την περασμένη εβδομάδα ..

 Επιχορηγήσεις από 30% έως και 60% θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει στις αρχές του 2007 και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το περιεχόμενο του νέου νόμου που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, εξετάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Φώλια. Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα του υφιστάμενου επενδυτικού νόμου που όπως είπε, απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Συγκεκριμένα έως τα τέλη Ιουνίου είχαν υποβληθεί προς έγκριση 2.119 επενδυτικά σχέδια για επενδύσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Από αυτά έχουν εγκριθεί 1.241 επενδυτικά σχέδια για επενδύσεις 1,950 δισ. ευρώ από τα οποία προβλέπεται να δημιουργηθούν 6.424 νέες θέσεις εργασίας. Ο νέος νόμος όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης θα ισχύσει από το νέο έτος, θα δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην περιφερειακή σύγκλιση. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε από την πλευρά του ότι ο υφιστάμενος επενδυτικός νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή το 2004 ήταν ο πιο ρωμαλέος και ο πιο αποτελεσματικός νόμος που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα κινείται όπως είπε και ο νέος αναπτυξιακός νόμος της χώρας που θα ισχύσει από την 1.1.2007. Αποτέλεσμα του υφιστάμενου νόμου όπως είπε ο υπουργός είναι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,1% το α τρίμηνο του 2006, η σημαντική αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων. 
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης