Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σιωπηρή παράταση έως τις 20 Μαρτίου σε όσους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό

27 Φεβρουάριος 2013
Νέα... σιωπηρή παράταση έως τις 20 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό στην τριετία 2009 - 2011 και τα ποσά δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες συμπληρωματικές δηλώσεις έχουν υποβάλει πάνω από 8.000 φορολογούμενοι. Επειδή έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των δηλώσεων και επιπρόσθετα επειδή η προσέλευση δεν είναι μέχρι τώρα η προβλεπόμενη το υπουργείο αποφάσισε να δώσει νέα παράταση (αρχικά η προθεσμία έληγε στα τέλη του τρέχοντα μήνα).

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου ορίζεται ότι για να καλύψουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό οι ελεγχόμενοι φορολογούμενοι μπορούν να επικαλεστούν ακόμα και γονικές παροχές, δωρεές ακόμη και ποσά που προέρχονται από λίστες γάμου. Θα μπορούν να χρησιμοποιούσουν και βεβαιώσεις παρελθόντων ετών από τράπεζες και εφορίες που έχουν συγχωνευθεί ή κλείσει, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να καθίσταται χρονοβόρα.



Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης