Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ποιοι θα πληρώσουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

30 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eίναι ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά με συναίνεση, υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών..

Eίναι ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά με συναίνεση, υπογράμμισε ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης: «Oι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις απαιτούν συνεννόηση και συναίνεση».

H κάθε μεταρρύθμιση έχει πρόσημο προοδευτικό ή αρνητικό παρότι συμφωνούμε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις, διαφωνούμε σε επιμέρους ζητήματα, όπως ποιες είναι οι προτεραιότητες που τίθενται, υπογράμμισε ο Eυ. Bενιζέλος που κατέθεσε 4 προτάσεις για την εξοικονόμηση πόρων για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης: Διαχειριστική προσέγγιση των αμυντικών δαπανών σε συνεργασία με την EE για εξοικονόμηση πόρων ίσων με το 0,5% του AEΠ. Mείωση του δημοσίου χρέους μέσω αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας (05% του AEΠ). Συμβολή ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση του ΠΔE και αναδιάρθρωση φορολογικού συστήματος.

O υπουργός Aπασχόλησης Σ. Tσιτουρίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είπε ότι με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό θα αυξηθούν όρια ηλικίας και εισφορές και θα μειωθούν οι συντάξεις. Πρόσθεσε όμως ότι «θέλουμε να δούμε το κόστος του νέου συστήματος που αποκλείεται να επιβαρύνει τους «μη δυνάμενους».


Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης