Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα ηλεκτρονικών επιθέσεων στις τράπεζες

28 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Αυξάνεται ραγδαία το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λέει η Deloitte. Μελέτη που ολοκλήρωσε η εταιρεία συμβούλων, ....

Αυξάνεται ραγδαία το ηλεκτρονικό έγκλημα κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, λέει η Deloitte. Μελέτη που ολοκλήρωσε η εταιρεία συμβούλων, αναφέρει ότι το 2006 πάνω από τα 3/4 των συμμετεχόντων στην έρευνα επιβεβαίωσαν ένα τουλάχιστον κρούσμα «εξωτερικής» επίθεσης στα συστήματα ασφάλειας τους, ποσοστό τριπλάσιο απ ό,τι το 2005. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι αυξήθηκαν ουσιαστικά τα κρούσματα εσωτερικών «επιθέσεων», αφού περίπου το 49% των ερωτηθέντων ανέφερε ένα τουλάχιστον κρούσμα στη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, από 25% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2005.


Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από την έρευνα με τίτλο «Global Security Survey 2006» που πραγματοποίησε το τμήμα της Deloitte του κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πρόκειται για την 4η κατά σειρά σε ετήσια βάση παγκόσμια έρευνα ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν ανώτατα στελέχη ασφαλείας από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδος, και η οποία αποτελεί συγκριτικό μέτρο αναφοράς σε παγκόσμια κλίμακα (global benchmark) για την κατάσταση της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και της προστασίας προσωπικών δεδομένων στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης