Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ακριβαίνει κι άλλο το ευρώ

  • Επιθετική στροφή της ΕΚΤ σε ταχύτερες και ενδεχομένως και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες «βλέπουν» οι αγορές μετά τα τελευταία μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας...

Επιθετική στροφή της ΕΚΤ σε ταχύτερες και ενδεχομένως και μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες «βλέπουν» οι αγορές μετά τα τελευταία μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας.

Από τους πλέον ηχηρούς οιωνούς ήταν αυτός που έστειλε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας, δηλώνοντας ευθέως ότι «δεν αποκλείει αύξηση επιτοκίων μεγαλύτερη του 0,25%, ούτε και επιτάχυνση του ρυθμού» ανόδου του κόστους του χρήματος στην ευρωζώνη.


Μήνυμα «διαρκούς συναγερμού» για την ανάσχεση των πληθωριστικών πιέσεων έστειλε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ οι αναλυτές δίνουν πλέον πιθανότητες 50% για νέα αύξηση των επιτοκίων στις αρχές Αυγούστου.

Πηγή Κέρδος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης