Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αλλαγές στον ΦΠΑ των αγροτών

23 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην αλλαγή του τρόπου και των όρων επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Σε σχετική συνάντηση..

Tην αλλαγή του τρόπου και των όρων επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ. Σε σχετική συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Αντ. Μπέζα, και του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γρηγόρη Αλεξιάδη, συμφωνήθηκε να συσταθεί ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών και της ΠΑΣΕΓΕΣ, ώστε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να έχουν συμφωνηθεί οι αναγκαίες ρυθμίσεις.
Ειδικότερα, το Υπουργείο εξετάζει την αύξηση των κατ αποκοπήν συντελεστών επιστροφής ΦΠΑ, όλων των τομέων της γεωργικής παραγωγής, οι οποίοι μάλιστα να υπολογίζονται και επί επιδοτήσεων και άλλων οικονομικών ενισχύσεων.

Ακόμη, πρόκειται να εξετασθεί το δικαίωμα επιστροφής του ΦΠΑ και στα έσοδα που προέρχονται από την πώληση των προϊόντων που παράγουν οι αγρότες, οι οποίοι ασκούν - παράλληλα με την αγροτική τους εκμετάλλευση - και άλλη οικονομική δραστηριότητα.

Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε, στην περίπτωση που τα αγροτικά μηχανήματα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με τον κανονικό συντελεστή 19%, να καθιερωθεί επιστροφή, με μορφή επιδότησης της διαφοράς μεταξύ κανονικού και χαμηλού συντελεστή.

Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν και την απλοποίηση του συστήματος υπολογισμού της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Πηγή express



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης