Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπηρεσία ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006 - Απολογισμός

21 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάζει τον απολογισμό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής ...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

  Αθήνα,  20/06/2006

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Υπηρεσία ηλεκτρονικών δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006 - Απολογισμός »

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παρουσιάζει τον απολογισμό χρήσης της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας για την υποβολή δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων από τους ενδιαφερομένους πολίτες πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8/3/2006 μέχρι 31/5/2006. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε1 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 30η Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ειδικά οι φορολογούμενοι της Δ.Ο.Υ. Ζακύνθου, λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υποβλήθηκαν συνολικά 288.064 ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1. Το 2005 οι αντίστοιχες ηλεκτρονικές υποβολές έφτασαν τις 204.376.

Το ποσοστό αύξησης της ηλεκτρονικής υποβολής (σε σχέση με το 2005) υπερβαίνει το 40%.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Γενική Γραμματεία και το προσωπικό της καθώς και τη διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου προς πολίτες και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι  η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εσωτερικά, αποκλειστικά από το προσωπικό της ΓΓΠΣ, προσφέροντας νέες δυνατότητες ώστε η φορολογική δήλωση να συμπληρώνεται εύκολα και απλά, χωρίς λάθη. Η σημαντικότερη από τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας είναι η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η άμεση εκτύπωση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία εντάσσεται στο νέο TAXISnet που υλοποιεί η ΓΓΠΣ μέσω του οποίου κάθε φορολογούμενος πολίτης και κάθε επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πλειονότητα των συνηθέστερων συναλλαγών  με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Ήδη, από την 12η Ιουνίου και μέχρι την 12η Ιουλίου 2006, υποβάλλονται ηλεκτρονικά τα συμπληρωματικά έντυπα της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε2, Ε3 και Ε9) από τους υπόχρεους πολίτες που έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωση Ε1.

Η ΓΓΠΣ εκφράζει τις ευχαριστίες της για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες. Η αποδοχή αυτή των πολιτών αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για να συνεχίσει η ΓΓΠΣ να αναβαθμίζει συνεχώς τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες, αλλά και να παρέχει νέες.

Ο Γενικός Γραμματέας
Πληροφοριακών Συστημάτων
Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης