Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση 40% ηλεκτρονικών Ε1 το 2006

  • Ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες (288.064) οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1 που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2006, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας. ...

Ξεπέρασαν τις 280 χιλιάδες (288.064) οι ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε1 που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 31 Μαΐου 2006, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας.
Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι προτίμησαν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αυξήθηκαν εφέτος περίπου κατά 40%, αφού πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός αφορούσε σε 204.376 ηλεκτρονικές υποβολές δηλώσεων. Εφέτος, η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής Ε1 θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ειδικά οι φορολογούμενοι της ΔΟΥ Ζακύνθου λόγω των πρόσφατων σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Σημειώνεται, ότι μέχρι τις 12 Ιουλίου υποβάλλονται ηλεκτρονικά και τα έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 από όσους φορολογουμένους έχουν ήδη υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση Ε1.

Η κατά 40% αύξηση κρίνεται από τη ΓΓΠΣ ως γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του υπουργείου προς πολίτες και επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται, ότι η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εσωτερικά, αποκλειστικά από το προσωπικό της ΓΓΠΣ, προσφέροντας νέες δυνατότητες, ώστε η φορολογική δήλωση να συμπληρώνεται εύκολα και απλά, χωρίς λάθη. Η σημαντικότερη από τις δυνατότητες της νέας υπηρεσίας είναι η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η άμεση εκτύπωση του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία εντάσσεται στο νέο TAXISnet, που υλοποιεί η ΓΓΠΣ, μέσω του οποίου κάθε φορολογούμενος πολίτης και κάθε επιχείρηση έχει πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνει ηλεκτρονικά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την πλειονότητα των συνηθέστερων συναλλαγών με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή Εχpress

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης