Στη συγχώνευση των μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού προχωρούν Nokia και Siemens

Επιχειρήσεων Νέα

20 Ιούνιος 2006
Στη συγχώνευση των θυγατρικών τους μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προχωρούν Nokia και Siemens, δημιουργώντας μία ..... Taxheaven.gr

Στη συγχώνευση των θυγατρικών τους μονάδων τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προχωρούν Nokia και Siemens, δημιουργώντας μία εταιρεία (Nokia Siemens Networks) με ετήσιες πωλήσεις 15,8 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να «χτυπήσουν» την ηγετική δύναμη του κλάδου, Ericsson.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η νέα εταιρεία θα ανήκει εξίσου στη Nokia και την Siemens. Η εμπορική συναλλαγή αναμένεται να κλείσει πριν από την 1 Ιανουαρίου 2007 και θα αποτελέσει αντικείμενο έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

Η συνδυασμένη εταιρεία θα έχει μερίδιο 21% στην αγορά ασύρματου υλικού ύψους 65 δισ. δολαρίων, τη στιγμή που η Ericsson ελέγχει το 26% της αγοράς.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Siemens, Κλάους Κλάινφιλντ, έχει πωλήσει το σκέλος του μηχανολογικού εξοπλισμού κινητών τηλεφώνων και σχεδιάζει να εξέλθει των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων της εταιρείας, μετά τη μείωση των κερδών της κατά τη διάρκεια της 16μηνης θητείας του στη θέση.

Και άλλες εταιρείες του κλάδου συνδυάζουν τις δραστηριότητές τους. Η γαλλική Alcatel συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει την αμερικανική Lucent Technologies, με ανταλλαγή μετοχών αξίας 13,4 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις του σκέλους δικτύων της Nokia ήταν πέρυσι 6,56 δισ. ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη 855 εκατ. ευρώ. Το σκέλος των δικτύων αποτελεί περίπου το 1/5 των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Τo σκέλος των επικοινωνιών της Siemens είχε έσοδα τη χρήση έως και τον Σεπτέμβριο ύψους 13,1 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 454 εκατ. ευρώ και ήταν λιγότερο κερδοφόρο από το αντίστοιχο της Nokia.


Πηγή In.gr