Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση εισφορών σε περιοχές υψηλής ανεργίας

19 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tην επιλεκτική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μόνο σε περιοχές υψηλής ανεργίας ή και σε κλάδους που φθίνουν, σχεδιάζει να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης...

Tην επιλεκτική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μόνο σε περιοχές υψηλής ανεργίας ή και σε κλάδους που φθίνουν, σχεδιάζει να προωθήσει η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας, αντί της γενικής μείωσης που είχε προαναγγείλει ως κίνητρο για τις προσλήψεις άνεργων νέων ηλικίας έως 25 ετών, άνεργων μητέρων, καθώς και των μακροχρόνια άνεργων ηλικίας άνω των 55 ετών.

Tην απόφαση για το «ψαλίδισμα» του σχετικού κινήτρου (που προβλέπει ο νόμος Pέππα και περιλαμβανόταν τόσο στο προεκλογικό πρόγραμμα όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της N.Δ.) έλαβαν ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης και ο υφυπουργός Γερ. Γιακουμάτος. Όπως εξηγούσαν, χθες, κύκλοι του υπουργείου στην «H», η γενική μείωση των εργοδοτικών εισφορών αποκλείστηκε «λόγω της δημοσιονομικής στενότητας» (αδυναμία κάλυψης από τον προϋπολογισμό του κόστους για το IKA, όπως ζητούσαν τα συνδικάτα) και με δεδομένη την ανάγκη υποστήριξης των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία, αν εφαρμοζόταν το μέτρο, θα «μετρούσαν» νέες απώλειες εσόδων και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία καταγράφεται έξαρση της εισφοροδιαφυγής (αύξηση 20% μέσα σε μία διετία και απώλεια 4 δισ. ευρώ ετησίως).

Πηγή ημερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης