Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aδυναμία απορρόφησης του Γ ΚΠΣ

16 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε κίνδυνο βρίσκονται 11,3 δισ. του Γ΄ ΚΠΣ, για τα οποία θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου. Ο,τι δεν δεσμευθεί σε υπάρχουσα σύμβαση χάνεται, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Από την έναρξη του Γ΄ ΚΠΣ έως το τέλος Μαΐου 2006..

Σε κίνδυνο βρίσκονται 11,3 δισ. του Γ΄ ΚΠΣ, για τα οποία θα πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου. Ο,τι δεν δεσμευθεί σε υπάρχουσα σύμβαση χάνεται, με δυσμενέστατες επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία. Από την έναρξη του Γ΄ ΚΠΣ έως το τέλος Μαΐου 2006 απορροφήθηκαν 14,9 δισ., έναντι συνόλου 34,2 δισ. ευρώ. Eως το τέλος του 2008 απομένει να απορροφηθούν πόροι ύψους 19,3 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα έχει ζητήσει ένα χρόνο παράταση, για να πετύχει περισσότερες εισροές, αλλά προβλέπεται ότι οι Βρυξέλλες θα απορρίψουν το αίτημα.

H βραδύτητα των εισροών καταφαίνεται και από το ότι στο πεντάμηνο του 2006 έχουν απορροφηθεί μόνο 585 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος για ολόκληρο το 2006 ήταν τα 5,6 δισ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομίας προετοιμάζονται για μια τεραστίων διαστάσεων αναθεώρηση του Γ΄ ΚΠΣ, ύψους 3 δισ. ευρώ, με στόχο τη μετακίνηση πόρων από προγράμματα που δεν «τρέχουν» σε άλλα με καλές επιδόσεις.

Τρανό παράδειγμα δυσκαμψίας, η «Κοινωνία της Πληροφορίας» που φιλοδοξούσε να εισαγάγει τη χώρα στην εποχή της Πληροφορικής Η διαφημισμένη ως ναυαρχίδα του Γ΄ ΚΠΣ εμφανίζει σήμερα χαμηλή απορρόφηση, με αζήτητα κονδύλια 2 δισ. ευρώ.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης