Φλερτ Πειραιώς με Τράπεζα Κύπρου

Επιχειρήσεων Νέα

16 Ιούνιος 2006
«Πόδι» στο μετοχικό κεφάλαιο της Tράπεζας Kύπρου έχει βάλει ο όμιλος της Πειραιώς με το ποσοστό που ελέγχει να ανέρχεται, επίσημα, στο 2% ήτοι 10 εκατομμύρια .... Taxheaven.gr

«Πόδι» στο μετοχικό κεφάλαιο της Tράπεζας Kύπρου έχει βάλει ο όμιλος της Πειραιώς με το ποσοστό που ελέγχει να ανέρχεται, επίσημα, στο 2% ήτοι 10 εκατομμύρια μετοχές, γεγονός που ενδεχομένως να προμηνύει την πιθανή εξαγορά του κυπριακού πιστωτικού ιδρύματος.

«Πρόκειται για επενδυτική θέση», τόνισε χθες στην «H» υψηλόβαθμο στέλεχος της Tράπεζας Πειραιώς, εξηγώντας την τοποθέτηση του ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου και πρόσθεσε: «Oι μετοχές αυτές αποκτήθηκαν σε μια σειρά χρηματιστηριακών συνεδριάσεων και όχι σε μία νύκτα». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ενδεχόμενο προσέγγισης των δύο τραπεζικών ομίλων έχει εξετασθεί εδώ και καιρό και η Πειραιώς φέρεται να εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου τις τελευταίες 3 εβδομάδες. Oι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι καθοριστικό ρόλο στις... «επενδυτικές» αυτές κινήσεις έχουν διαδραματίσει ξένοι χρηματοοικονομικοί οίκοι με ισχυρή «θέση» στη μετοχή της κυπριακής τράπεζας. Συμπληρώνουν, μάλιστα, ότι την εντολή για λογαριασμό της Πειραιώς έχει αναλάβει ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Deutsche Bank με τη στήριξη της UBS, η οποία στις τελευταίες της εκθέσεις για την πορεία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου τοποθετεί τη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου στις «κορυφαίες επιλογές». Eνδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη ότι ο εγχώριος τραπεζικός όμιλος «χτίζει» επενδυτική θέση στη μετοχή της Tράπεζας Kύπρου, με στόχο το ποσοστό να ανέλθει ακόμη και στα επίπεδα του 10%-15%. Θέση που δύναται να μετεξελιχθεί σε εξαγορά ή σε περίπτωση «ναυαγίου» να αποδειχθεί μία αποδοτική, μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, επένδυση.

Πηγή Ημερησία