Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την αντικατάσταση συνολικά 165 υψηλόβαθμων στελεχών των Δ.Ο.Υ. διέταξε, με απόφασή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης - Εκτός Σ.Δ.Ο.Ε. ο Νίκος Λέκκας

20 Δεκέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για μη επίτευξη των στόχων που τους είχαν τεθεί

Σε άμεσο και αιφνιδιαστικό «ξήλωμα» 107 επικεφαλής εφοριών (διευθυντών και υποδιευθυντών) και 58 εποπτών αλλά και τριών διευθυντικών στελεχών του ΣΔΟΕ, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής σχεδιασμού και ελέγχων κ. Νίκος Λέκκας ο οποίος μετακινείται ως προϊστάμενος στην εφορία Γαλατσίου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες μετά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έκανε λόγο για να αναποτελεσματικότητα στην είσπραξη φόρων και ληξιπρόθεσμων οφειλών και την πραγματοποίηση ελέγχων.

Οι μαζικές μετακινήσεις έχουν πέσει σαν «Βόμβα» στο χώρο των εφοριακών ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε περίοδο κινητοποιήσεων. Αντιδράσεις υπάρχουν και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες οι μετακινήσεις δεν έχουν γίνει με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ υπάρχει πληροφορία ότι δεν ήταν σύμφωνα με τις μετακινήσεις ο γενικός διευθυντής προσωπικού και η διευθύντρια προσωπικού του υπουργείου οικονομικών.

Η απόφαση του υφυπουργού κ. Γιώργου Μαυραγάνη, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι προϊστάμενοι εφοριών δεν έπιασαν τους στόχους των εσόδων που τους είχαν τεθεί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φέρεται να απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για την απόφαση αυτή κάνοντας λόγο για «πογκρόμ» διώξεων με πολιτικά κριτήρια.
 
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι στενός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Μαυραγάνη, η απόφαση αυτή ήρθε μετά τη διαπίστωση ότι οι εφορίες που προίστανται τα στελέχη που μετακινούνται δεν έχουν πιάσει τους στόχους που τους είχαν τεθεί, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αρνητική εικόνα που εμφανίζουν τα έσοδα από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών καθώς μέσα σε ένα χρόνο έχουν εκτοξευθεί στα 54 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 11 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος αρκετοί διευθυντές και υποδιευθυντές των εφοριών που μετακινούνται είχαν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ίδιο πόστο και έπρεπε εκ των πραγμάτων να μετακινηθούν σε άλλη εφορία και σε άλλο πόστο για λόγους αποτελεσματικής διοίκησης.


Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης