Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΓΑ: Δεν δικαιούνται αποζημίωση όσοι δεν έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές

14 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Διευκρινήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές την περίοδο 1-1 - 15-5-2006 από παγετό και χαλαζόπτωση, παρέχει ο ΕΛΓΑ σε σχετική ανακοίνωσή του....

Διευκρινήσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές την περίοδο 1/1 - 15/5/2006 από παγετό και χαλαζόπτωση, παρέχει ο ΕΛΓΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όποιος δεν καταβάλει την ασφαλιστική του εισφορά δεν δικαιούται αποζημίωση (ν. 3147/03) και όσοι δεν έχουν ασφαλιστικές εισφορές για τα έτη 2003, 2004 και 2005 από δηλώσεις καλλιέργειας, δηλώσεις εκτροφής και μη καταβολή του 3% επί των τιμολογίων πώλησης των προϊόντων τους θα εξαιρεθούν της είσπραξης οποιασδήποτε ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Επίσης για όσους τρίτους εισέπραξαν την ασφαλιστική εισφορά για τα αγροτικά προϊόντα που αγόρασαν (έμποροι, ΕΑΣ, Συνεταιρισμοί κ.α.) και δεν την κατέθεσαν στις κατά τόπους ΔΟΥ, προβλέπονται κυρώσεις κατά την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο ΕΛ.Γ.Α. ενόψει της τροποποίησης των Κανονισμών φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου και της αύξησης των ασφαλιζόμενων κινδύνων καλεί τους ασφαλισμένους του να ανταποκριθούν άμεσα στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α., παρά τη μελλοντική πρόσθετη οικονομική του επιβάρυνση, δεν αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Πηγή Ναυτεμπορική



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης