Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική Υποβολή των εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9 - Δελτίο - τύπου

14 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έθεσε σε λειτουργία τη νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία για την υποβολή των συμπληρωματικών εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9 της .....

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              Αθήνα, 14/6/2006
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ                     

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Ηλεκτρονική Υποβολή των εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έθεσε σε λειτουργία τη νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία για την υποβολή των συμπληρωματικών εντύπων Ε2, Ε3 και Ε9 της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικονομικού έτους 2006.

Οι σχετικές εφαρμογές, που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Σ., απευθύνονται σε πολίτες που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1).

Προκειμένου να διευκολύνεται η ηλεκτρονική υποβολή για όλους τους χρήστες του Internet, ανεξαρτήτως τεχνολογίας, οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για Internet Explorer, Firefox και Mozilla.

Για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου που επιθυμεί, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή:

-     www.gsis.gr

     -    On line Ηλεκτρονικές υπηρεσίες (για να υποβάλετε ηλεκτρονικά)

          -    Νέα Υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος

              -    (Ε2ΝΕΟ)     ή     (Ε3ΝΕΟ)     ή     (Ε9ΝΕΟ)

Η υποβολή των εντύπων Ε2 (Αναλυτική Κατάσταση για τα Μισθώματα Ακινήτων) και Ε3 (Μηχανογραφικό Δελτίο Οικονομικών Στοιχείων Επιχειρήσεων και Επιτηδευματιών) ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση της φόρμας που εμφανίζεται μετά την είσοδο του ενδιαφερομένου στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Η υποβολή του εντύπου Ε9 (Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων) προϋποθέτει τη δημιουργία αρχείου που γίνεται με χρήση σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. Το πρόγραμμα διατίθεται ήδη δωρεάν στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι μπορούν να το αναζητήσουν στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου www.gsis.gr (στην ενότητα «Ελεύθερα προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες») και να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του προγράμματος:

·          Η πλήρης έκδοση (περίπου 4,7 ΜΒ), η οποία απευθύνεται σε όσους θα κάνουν για πρώτη φορά χρήση της Ηλεκτρονικής Συμπλήρωσης και Υποβολής της Δήλωσης Ε9. Η έκδοση αυτή περιέχει και το πλήρες ευρετήριο νομών, δήμων και οδών.

·          Η έκδοση ενημέρωσης (περίπου 800 ΚΒ), η οποία απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους το αντίστοιχο πρόγραμμα του έτους 2005. Η έκδοση αυτή δεν περιέχει το ευρετήριο νομών, δήμων και οδών αλλά χρησιμοποιεί το ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή του χρήστη ευρετήριο.

Και οι δύο παραπάνω εκδόσεις αφορούν σε περιβάλλον Windows. Θα ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έκδοση για περιβάλλον Linux και MacOS X.

Ειδικότερα σημειώνουμε ότι, σε περίπτωση συζύγων και εφόσον η σύζυγος υποχρεούται στην υποβολή συμπληρωματικού εντύπου για στοιχεία που την αφορούν:

α.     για το Ε2, η υποβολή μπορεί να γίνει:

-    είτε με τους κωδικούς του υπόχρεου (συζύγου)

-    είτε με τους κωδικούς της συζύγου

β.     για το Ε3, η υποβολή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με τους κωδικούς που ήδη διαθέτει ή θα αποκτήσει η σύζυγος

γ.     για το Ε9, η υποβολή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά με τους κωδικούς του υπόχρεου (συζύγου).

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1045/13-3-2006, τα συμπληρωματικά έντυπα Ε2, Ε3 και Ε9 υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατά το χρονικό διάστημα από 12/6/2006 έως 12/7/2006, ανεξαρτήτως του καταληκτικού ψηφίου του Α.Φ.Μ.

 

Ο Γενικός Γραμματέας

   Πληροφοριακών Συστημάτων

             Δημοσθένης ΑναγνωστόπουλοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης