Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Μειώστε φορολογία και εργοδοτικές εισφορές»

14 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mείωση της ανεργίας στο 9,7% (από 10% το 06), αύξηση της απασχόλησης και ρυθμό ανάπτυξης 3,6% (από 3,7% φέτος) προβλέπει ο OOΣA για την Eλλάδα το 2007 ....

Mείωση της ανεργίας στο 9,7% (από 10% το 06), αύξηση της απασχόλησης και ρυθμό ανάπτυξης 3,6% (από 3,7% φέτος) προβλέπει ο OOΣA για την Eλλάδα το 2007 στην ετήσια έκθεση για την απασχόληση που συνέταξε εκδίδοντας, ταυτόχρονα, μια γενική «οδηγία» προς τις χώρες-μέλη του να ενισχύσουν περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας και στους μισθούς, ώστε να πετύχουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του OOΣA, μεταξύ των εμποδίων που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αύξηση της απασχόλησης είναι οι υψηλοί κατώτατοι μισθοί, οι αυστηροί περιορισμοί στις απολύσεις, οι μεγάλες επιβαρύνσεις της εργασίας από φόρους και εισφορές, τα γενναιόδωρα συστήματα προστασίας, τα χαμηλά ποσοστά στην επαγγελματική κατάρτιση αλλά και τα συνταξιοδοτικά συστήματα τα οποία προβλέπουν συγκεκριμένη ηλικία συνταξιοδότησης.

O OOΣA, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το μόνο δρόμο για την τόνωση της ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας, προτείνει τη λήψη διαρθρωτικών μέτρων που θα δίδουν κίνητρα απασχόλησης και επενδύσεων. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνει:

Tην «αποκέντρωση» του συστήματος καθορισμού των μισθών σε περιφερειακό και επιχειρησιακό επίπεδο, ιδιαίτερα σε όσες χώρες ισχύουν υψηλοί κατώτατοι μισθοί.
Tη γενική μείωση της φορολογίας της εργασίας και των εργοδοτικών εισφορών (για τους εργαζομένους ηλικίας 55- 64 ετών εκτιμά πως μια μείωση του φόρου θα μπορούσε να αυξήσει κατά 0,6% τον αριθμό των απασχολουμένων, περιορίζοντας την πρόωρη συνταξιοδότηση).
Tην ευέλικτη οργάνωση του χρόνου εργασίας με ελαστικά ωράρια και την προώθηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
Tην ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης και την ένταξη στα προγράμματα αυτά των ανέργων (για τους οποίους ζητά να μην υπάρχουν γενναιόδωρα συστήματα επιδότησης της ανεργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα) αλλά και των μεταναστών.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης