Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενίσχυση της ποινικοποίησης της φοροδιαφυγής

12 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • H έξαρση της φοροδιαφυγής, που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής πρόκλησης έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης....

H έξαρση της φοροδιαφυγής, που έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικής πρόκλησης έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Η τελευταία προσανατολίζεται σε δυναμική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ενισχύοντας την ποινικοποίησή της, μέτρο που άλλωστε ισχύει από ετών στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και στις HΠA.
 
Ήδη στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη θέσπιση της ποινικοποίησης, ο υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών Γ. Aλογοσκούφης και ο υφυπουργός Aντ. Mπέζας ενισχύουν τους ελέγχους των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες παρά την αυξημένη κερδοφορία τους πληρώνουν δυσανάλογα μικρούς φόρους και ΦΠA με τη χρήση τεχνασμάτων ή με την αξιοποίηση χαριστικών νόμων. Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι τράπεζες, που είναι πρωταθλήτριες στα κέρδη, δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ παραπάνω σε φόρους, παρά τη φετινή αύξηση της προκαταβολής φόρου από 60% σε 80%.
 
Επιπλέον, στο υπουργείο Oικονομικών γίνονται ευρείες εκκαθαρίσεις σε επίπεδο ελεγκτών, γιατί διαπιστώθηκε ότι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων γίνεται με τη βοήθεια του διεφθαρμένου φοροελεγκτικού μηχανισμού. Στο πλαίσιο της ποινικοποίησης θα καταλογίζονται ποινικές ευθύνες και στους ορκωτούς λογιστές που υπογράφουν ανακριβείς ισολογισμούς.
 
 
Πηγή : ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης