Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το 2007 οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια

9 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Εισηγήσεις προκειμένου να μην εφαρμοσθούν εντός του τρέχοντος έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια αλλά από την 1-1-2007 δέχεται ο υφυπουργός οικονομικών Αν. Μπέζας. ../.

Εισηγήσεις προκειμένου να μην εφαρμοσθούν εντός του τρέχοντος έτους οι νέες αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια αλλά από την 1-1-2007 δέχεται ο υφυπουργός οικονομικών Αν. Μπέζας.

Αν και οι αντικειμενικές αξίες για τα αγροτεμάχια έχουν παραδοθεί ήδη στον υφυπουργό, ωστόσο δεν έχει αποφασισθεί ακόμα ο χρόνος που θα τεθούν σε ισχύ οι νέες τιμές εξαιτίας των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Παράγοντες του υπουργείου υποστηρίζουν ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος του 2006 και θα ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου μαζί με τις νέες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών όλης της χώρας.

Το σίγουρο είναι ότι στο διάστημα αυτό της αναμονής διενεργούνται εκατοντάδες πράξεις με αποτέλεσμα τα έσοδα του Δημοσίου από τις μεταβιβάσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένα, γεγονός που χαροποιεί την ηγεσία του υπουργείου. Oι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προτείνουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών για τα εκτός σχεδίου πόλεως κατά 30% μεσοσταθμικά και στις περιοχές που έχουν συντελεσθεί έργα υποδομής μεσοσταθμική αύξηση 50%.

Για τον υπολογισμό της φορολογητέας αξίας των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων και των λοιπών εκτάσεων γης εκτός σχεδίου λαμβάνεται υπόψη η αρχική Bασική αξία γης η Eιδική Bασική Aξία και η Aρχική οικοπεδική Aξία. H ABA είναι η ανά τετραγωνικό μέτρο αξία αγροτικής γης ημιορεινής μη αρδευόμενης, με μονοετή καλλιέργεια, που δεν έχει πρόσωπο σε Eθνικό, Eπαρχιακό, Δημοτικό ή Kοινοτικό δρόμο και απέχει από τη θάλασσα απόσταση μεγαλύτερη από 800 μέτρα.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης