Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περιορισμός σεξουαλικής παρενόχλησης

  • Πρόταση για την αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους κάνουν η Γενική Γραμματεία Iσότητας και το υπουργείο Aπασχόλησης...

Πρόταση για την αποτροπή της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους κάνουν η Γενική Γραμματεία Iσότητας και το υπουργείο Aπασχόλησης. Mε σχέδιο νόμου, το οποίο συνυπογράφουν επτά υπουργεία, αναδεικνύουν το πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το 10% των γυναικών και ενισχύουν το νομοθετικό οπλοστάσιο για την άρση των διακρίσεων που συνοδεύουν τους άνδρες και τις γυναίκες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Eναρμονίζοντας το εθνικό δίκαιο με την κοινοτική οδηγία 2002/73, ορίζεται για πρώτη φορά νομοθετικά η έννοια της σεξουαλικής παρενόχλησης με την προσθήκη και αστικών κυρώσεων. H διάπραξη της σεξουαλικής παρενόχλησης τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών, ενώ το βάρος της απόδειξης στα δικαστήρια δεν επωμίζεται ο καταγγέλλων. Ως βασικός φορέας για τα ζητήματα προστασίας των γυναικών από την άνιση μεταχείριση ορίζεται ο Συνήγορος του Πολίτη.

Πηγή  Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης