Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δυσβάσταχτο πρόστιμο 20 χιλ. ευρώ ημερησίως για ΟΑ

6 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο ....

Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο Δημόσιο τις παράνομες ενισχύσεις ύψους 161 εκατ. ευρώ που έλαβε το 1998-2002.
Την επιβολή του προστίμου- στο οποίο θα προστεθεί ένα κατ’ αποκοπή ποσό, ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα που αποδίδει η Κομισιόν στο όλο θέμα- θα εισηγηθεί εντός των ημερών στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο αρμόδιος επίτροπος για τις Μεταφορές Ζακ Μπαρό.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρούν αναπόφευκτο το πρόστιμο –για το οποίο είχε προϊδεάσει την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μπαρό– και που θα «υψώσει» πρόσθετα εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια να προσελκύσει επενδυτές στο διάδοχο σχήμα του εθνικού αερομεταφορέα.

Η πίεση από τις Βρυξέλες προς την κυβέρνηση καθίσταται ασφυκτική και από το γεγονός ότι η Κομισιόν ζητεί –προσφεύγοντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο– την επιστροφή από την Ολυμπιακή επιπλέον 540 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενισχύσεις μετά το 2002.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης