Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δυσβάσταχτο πρόστιμο 20 χιλ. ευρώ ημερησίως για ΟΑ

6 Ιούνιος 2006
  • Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο ....

Σε δυσχερή θέση περιέρχεται η Ολυμπιακή, καθώς καλείται να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ ημερησίως διότι δεν επέστρεψε στο Δημόσιο τις παράνομες ενισχύσεις ύψους 161 εκατ. ευρώ που έλαβε το 1998-2002.
Την επιβολή του προστίμου- στο οποίο θα προστεθεί ένα κατ’ αποκοπή ποσό, ευθέως ανάλογο με τη σοβαρότητα που αποδίδει η Κομισιόν στο όλο θέμα- θα εισηγηθεί εντός των ημερών στο Κολέγιο των Επιτρόπων ο αρμόδιος επίτροπος για τις Μεταφορές Ζακ Μπαρό.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρούν αναπόφευκτο το πρόστιμο –για το οποίο είχε προϊδεάσει την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μπαρό– και που θα «υψώσει» πρόσθετα εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια να προσελκύσει επενδυτές στο διάδοχο σχήμα του εθνικού αερομεταφορέα.

Η πίεση από τις Βρυξέλες προς την κυβέρνηση καθίσταται ασφυκτική και από το γεγονός ότι η Κομισιόν ζητεί –προσφεύγοντας επίσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο– την επιστροφή από την Ολυμπιακή επιπλέον 540 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενισχύσεις μετά το 2002.

Πηγή express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης