Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δυνατότητα ρύθμισης χρεών προς τα Ταμεία

5 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αποκτούν για μια ακόμη φορά εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι, όχι μόνο στο ΙΚΑ, αλλά και σε ...

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία, αποκτούν για μια ακόμη φορά εκατοντάδες χιλιάδες υπόχρεοι, όχι μόνο στο ΙΚΑ, αλλά και σε πολλά άλλα ταμεία, όπως το ΤΕΒΕ και το Ταμείο Εμπόρων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Διαδίκτυο, το νομοσχέδιο δίδει τη δυνατότητα σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες να εξαγοράσουν έως και 150 ένσημα προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα να βγουν στη σύνταξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, εμπεριέχει τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης:

- Δίνεται η δυνατότητα να ρυθμιστούν τα χρέη όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και σε πολλά άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Μεταξύ αυτών το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, το ΤΣΑ, το Ταμείο Υγειονομικών, το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο Νομικών αλλά και όλα τα ταμεία Τύπου.

- Τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 98 δόσεις. Βέβαια, κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ.

- Για όσους επιλέξουν την οδό των δόσεων, το ασφαλιστικό ταμείο θα διαγράψει το 50% των προσαυξήσεων. Αν κάποιος θελήσει να προχωρήσει σε εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού, τότε θα διαγραφεί το 80% των προσαυξήσεων.

- Όποιος αποφασίσει να ενταχθεί στην νέα ρύθμιση, θα πρέπει να προκαταβάλει το 3% της οφειλής. Έτσι, για χρέος 3000 ευρώ, θα πρέπει να προκαταβληθούν 90 ευρώ ενώ η οφειλή θα μπορεί να αποπληρωθεί σε έως και 20 δόσεις των 150 ευρώ.

Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης