Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιχείρηση σκούπα από τις εφορίες

4 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στις 15 Ιουνίου για τη Βόρεια Ελλάδα -και ενδεχομένως και λίγο νωρίτερα, από την ερχόμενη εβδομάδα, στην Αττική- ξεκινούν οι εξορμήσεις των ειδικών μικτών κλιμακίων των...

Στις 15 Ιουνίου για τη Βόρεια Ελλάδα -και ενδεχομένως και λίγο νωρίτερα, από την ερχόμενη εβδομάδα, στην Αττική- ξεκινούν οι εξορμήσεις των ειδικών μικτών κλιμακίων των εφοριών και της ΥΠΕΕ για ελέγχους για τον ΦΠΑ, που θα «εφορμούν» όχι μόνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, αλλά και τα απογεύματα και τα σαββατοκύριακα, εν όψει της θερινής τουριστικής περιόδου, όπως γνωστοποίησε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας στους διευθυντές και υποδιευθυντές των μεγάλων εφοριών της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη.


Ο κ. Μπέζας έδωσε στα διευθυντικά στελέχη των εφοριών της Βόρειας Ελλάδας οδηγίες για εντατικοποίηση των προληπτικών και προσωρινών ελέγχων, με έμφαση στον τρόπο περαιτέρω αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ, καθώς η πολιτική ηγεσία κρίνει ότι τα ποσοστά δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιητικά, αν και τον Μάιο τα έσοδα από τον ΦΠΑ παρουσίασαν συνολική αύξηση (εφορίες και τελωνεία) της τάξης του 7%.


Σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, στο πεντάμηνο του 2006 τα έσοδα κινούνται με ρυθμό διπλάσιο από αυτόν που έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επέλθει εφησυχασμός, δεν θα υπάρξει ανοχή σε καμία χαλάρωση του ελεγκτικού μηχανισμού και αντίθετα ο ρυθμός αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη καλύτερος, καθώς η αύξηση των εσόδων είναι ένας στόχος εθνικός και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι αυτή η αύξηση των εσόδων να μην γίνει μέσα από την αύξηση της φορολογίας.


Στις συσκέψεις συμμετείχαν οι υπεύθυνοι ΔΟΥ Αγ. Αθανασίου, Αμπελοκήπων, Α΄, Β΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄, Ζ΄, Η΄, Θ΄ και Ι΄ Θεσσαλονίκης, Ιωνίας, Καλαμαριάς, Νεάπολης, Τούμπας, Αλεξανδρούπολης, Α΄ και Β΄ Καβάλας, Κομοτηνής, Α΄ και Β΄ Σερρών, Κιλκίς, Δράμας και Α΄ και Β΄ Ξάνθης. Από υπηρεσιακής πλευράς συμμετείχαν οι γενικοί διευθυντές Τελωνείων και Φορολογικών Ελέγχων κκ. Η. Ρουσάκης και Σπ. Κώτσιος και ο διευθυντής Προσωπικού του υπουργείου Οικονομικών κ. Σωτ. Μιχαήλ. Αντίστοιχες συσκέψεις έγιναν προχθές και με τους επικεφαλής τελωνείων της Βόρειας Ελλάδας και τους διευθυντές και υποδιευθυντές της ΥΠΕΕ.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης