Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eνιαίο ωράριο όλο το χρόνο στις δημόσιες υπηρεσίες

2 Ιούνιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Νέο ενιαίο, για όλο τον χρόνο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες διαμορφώνεται πιθανότατα, από τον ερχόμενο Ιουλιο, με δύο εναλλακτικές προτάσεις να επικρατούν:....

Νέο ενιαίο, για όλο τον χρόνο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες διαμορφώνεται πιθανότατα, από τον ερχόμενο Ιουλιο, με δύο εναλλακτικές προτάσεις να επικρατούν: έναρξη εργασίας στις επτάμισι ή στις εννέα το πρωί και λήξη στις τρεις και τεσσερις και μισή το απόγευμα αντιστοίχως. Οι άξονες του νέου ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών των δήμων και νομαρχιών ετέθησαν χθες, σε συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλου με την ΑΔΕΔΥ. Προηγουμένως, ο υπουργός είχε ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. «Πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου, το νέο ενιαίο ωράριο των δημόσιων υπηρεσιών», τονισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα "σπαστού" ωραρίου, πρωί - απόγευμα, αλλά θα είναι ενιαίο χειμώνα - καλοκαίρι και οι δημόσιες υπηρεσίες θα μένουν ανοικτές συγκεκριμένες ώρες, από τις 9.00-15.00 το μεσημέρι».

Η βάση για τον διάλογο με την ΑΔΕΔΥ, η τελική θέση της οποίας θα διατυπωθεί την ερχόμενη Τετάρτη, είναι το 9-15 μ.μ., ώρες, κατά τις οποίες, θα είναι ανοικτές για το κοινό οι υπηρεσίες χειμώνα-καλοκαίρι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μειώνονται οι ώρες που θα εργάζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε ο κ. Παυλόπουλος και επισήμανε ότι παραμένει εκκρεμές «το ζήτημα που αφορά το εάν και κατά πόσο θα μπορούν να επιλέγουν, οι υπάλληλοι μεταξύ του ωραρίου 7.30-15.00 ή 9.00-16.30».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα επιλέγουν το ωράριό τους, μια φορά τον χρόνο. Μετά την πρόταση της ΑΔΕΔΥ το θέμα θα συζητηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή, ενώ σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα του νέου ωραρίου ο υπουργός τόνισε ότι: «Πρωτίστως διασφαλίζεται πληρέστερα η συνέχεια των δημόσιων υπηρεσιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και ότι προσεγγίζεται το ωράριο των υπηρεσιών των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης, αλλά και των ίδιων των υπηρεσιών της Ε.Ε».

Η μεταβολή του ωραρίου αφορά τις υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα, δηλαδή του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, δεν θίγει τις υπηρεσίες, οι οποίες έχουν ειδικές συνθήκες, όπως τα νοσοκομεία ή τα σχολεία, και δεν θίγει τα δικαιώματα ειδικών κατηγοριών υπαλλήλων, όπως είναι οι μητέρες κ.λπ.

Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης