Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. - Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

2 Νοέμβριου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου

Έλεγχοι για ανασφάλιστη εργασία

Η Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας, συμμετείχε σε μικτά κλιμάκια ελέγχων ως εξής:

-Μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ε.ΥΠ.Ε.Α., Τμήμα Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας, Υγειονομική Υπηρεσία, Σ.Δ.Ο.Ε. και Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων.
Το κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους στις 31/10/12 στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων και σε επιχειρήσεις ραφής ενδυμάτων αποκλειστικής απασχόλησης αλλοδαπών.
Καταχωρήθηκαν 34 ανασφάλιστοι αλλοδαποί και συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 17.000,00€.
Επιπρόσθετα από την Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και προσαγωγές 10 αλλοδαπών που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής και εργασίας.

-Μικτά κλιμάκια ελεγκτών Ε.ΥΠ.Ε.Α. και Υπηρεσίας Ελέγχου Αγορών του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΥΠ.Ε.Α.) πραγματοποίησαν κοινούς ελέγχους σε 16 λαϊκές αγορές της Αττικής την περίοδο 22-27/10/12.
Ελέγχθηκαν 82 πωλητές λαϊκών αγορών και διαπιστώθηκαν από την Ε.ΥΠ.Ε.Α. 58 παραβάσεις απασχόλησης ανασφάλιστων αλλοδαπών για τους οποίους αντιστοιχεί πρόστιμο 500,00 € κατά παράβαση.
Οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάστηκαν στα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον καταλογισμό των αναλογουσών εισφορών.
Από την ΥΠ.Ε.Α. (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ) διαπιστώθηκαν 31 παραβάσεις και συντάχθηκαν συνολικά πρόστιμα 10.200,00 €.

-Μικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. και της Τροχαίας Αττικής (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε ελέγχους σε οδηγούς Ταξί τις νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 1/11/12 και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/11/12 σε Αθήνα και Πειραιά.
Ελέγχθηκαν 112 ταξί και διαπιστώθηκαν 28 παραβάσεις με απασχόληση ανασφάλιστων οδηγών
Συντάχθηκαν πρόστιμα ύψους 14.000,00€ και ακολουθεί άμεσα έλεγχος για την επιβολή εισφορών.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την εντατικοποίηση των ελέγχων του έχει ως στόχο την ορθή λειτουργία της αγοράς εργασίας, με τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και των δικαιωμάτων των επιχειρήσεων οι οποίες ενεργούν σύμφωνα με την ασφαλιστική νομοθεσία.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ     


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης