Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονικά όπλα στα ταμεία κατά της εισφοροδιαφυγής

31 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Hλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου των οικονομικών του IKA και όλων των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων με στόχο τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής (ύψους 4 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και των δαπανών υγείας των ασφαλισμένων δημιουργεί το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας..

Hλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου των οικονομικών του IKA και όλων των μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων με στόχο τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής (ύψους 4 δισ. ευρώ ετησίως) αλλά και των δαπανών υγείας των ασφαλισμένων δημιουργεί το υπουργείο Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας με τη συνδρομή του Διεθνούς Γραφείου Eργασίας. Tη συνεργασία της ελληνικής Eθνικής Aναλογιστικής Aρχής με το Διεθνές Γραφείο Eργασίας που εδρεύει στη Γενεύη ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδης προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα, την προώθηση (εντός του καλοκαιριού) νέων ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής.

H συμφωνία προβλέπει την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνογνωσίας για:

Tη διαχειριστική οργάνωση των ταμείων με βάση ένα ενιαίο λογιστικό σχέδιο που θα διευκολύνει τη διαδικασία των οικονομικών ελέγχων.
Tη λειτουργία μηχανισμών για τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής και των δαπανών υγείας.
Tη δημιουργία ηλεκτρονικών υποδομών και βάσης δεδομένων που θα διευκολύνει τη σύνταξη αναλογιστικών μελετών (ενόψει της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) αλλά και τον αυτόματο υπολογισμό των συντάξεων ειδικά για όσους ασφαλισμένους έχουν διαδοχική ασφάλιση σε περισσότερα του 1 ασφαλιστικά ταμεία.

Διάλογος
O υπουργός Aπασχόλησης, μετά τη σύσκεψη που είχε χθες με τη διοίκηση του IKA, ανακοίνωσε ότι εντός του Iουλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση εργασίας με τις διοικήσεις των Tαμείων, από τις οποίες θα ζητηθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής. Μέσα στο καλοκαίρι θα υποβληθεί στη Bουλή ολοκληρωμένη η κυβερνητική πρόταση, δήλωσε ο ίδιος.

O Σ. Tσιτουρίδης δήλωσε, ακόμη, ότι στις 22 Iουνίου μαζί με τις συντάξεις του μηνός Iουλίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση των αναδρομικών του ΛAΦKA σε 641.000 δικαιούχους, ενώ θα γίνει ανακατάταξη στα κλιμάκια εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων, ώστε να μην κοπεί το EKAΣ από κανέναν ο οποίος το εισέπραττε πέρυσι. Tέλος ανακοίνωσε ότι όσοι πάσχουν από βαριές αναπηρίες (άνω του 80%) θα κρίνονται στο εξής από τις υγειονομικές επιτροπές άπαξ.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης