Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έναρξη νέας υπηρεσίας M-TAXIS από τη ΓΓΠΣ

31 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει την έναρξης της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS) από τις 29/5/2006. Η υπηρεσία αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία...

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 

                                                     Αθήνα, 30/5/2006

                      Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: «Έναρξη νέας υπηρεσίας M-TAXIS από τη ΓΓΠΣ»
 
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, ανακοινώνει την έναρξης της νέας πρωτοποριακής υπηρεσίας M-TAXIS (Mobile TAXIS) από τις 29/5/2006. Η υπηρεσία αυτή αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία. Εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση του πολίτη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, μέσω όλων των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
 
Η υπηρεσία M-TAXIS προσφέρει φέτος τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα για την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για το Οικονομικό Έτος 2006. Βασικό κίνητρο για την υλοποίηση της υπηρεσίας απετέλεσε η πολύ μεγάλη ανταπόκριση που παρουσιάζει η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης σε θέματα εκκαθάρισης δηλώσεων φόρου εισοδήματος καθώς και η αντίστοιχη ηλεκτρονική υπηρεσία (e-εκκαθάριση).
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με την αποστολή ενός απλού SMS να εγγραφούν στην υπηρεσία M-TAXIS για το 2006. Το SMS θα πρέπει απλά να περιέχει τον ΑΦΜ (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου) του ενδιαφερόμενου και θα πρέπει να αποσταλεί στον αριθμό 2552. Το κόστος είναι 0,5 ευρώ συν ΦΠΑ 19%.
 
Π.χ. αν ο πολίτης έχει ΑΦΜ 123456789 θα αποστείλει το μήνυμα:
 
                        123456789 στο 2552
 
Με την εγγραφή του στην υπηρεσία, ο πολίτης εξασφαλίζει ενημέρωση για την εκκαθάριση της δήλωσής του, όποτε αυτή πραγματοποιηθεί εντός του 2006, ενώ στην περίπτωση που η δήλωση είναι χρεωστική, ο φορολογούμενος θα λαμβάνει έγκαιρες προειδοποιήσεις για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων. Επίσης θα υπάρχουν ειδοποιήσεις για ειδικές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διαδικασία επεξεργασίας και εκκαθάρισης της δήλωσης. Κάθε ενημέρωση του φορολογούμενου θα πραγματοποιείται μέσω αποστολής ενός SMS σε αυτόν.
 
Η υπηρεσία υποστηρίζεται από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η πληροφορία που θα αποστέλλεται δεν είναι εμπιστευτική και είναι παρόμοια με αυτή που ήδη δίνεται μέσω της τηλεφωνικής ή της ιντερνετικής αντίστοιχης υπηρεσίας.
 
Η νέα αυτή υπηρεσία, η πρώτη που προσφέρεται από τη Δημόσια Διοίκηση μέσω κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας περαιτέρω αναβάθμισης της επικοινωνίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τον πολίτη.
 
Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του μηνύματος εγγραφής καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο πολίτης δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση.


                                         Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

                                             Γενικός Γραμματέας
                                          Πληροφοριακών Συστημάτων



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης