Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο μικροσκόπιο της Eurostat η "άσπρη τρύπα" του προϋπολογισμού

  • «Ανασκαφές» στην περίφημη «άσπρη τρύπα» του προϋπολογισμού κάνουν από χθες οι εμπειρογνώμονες της Eurostat, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία.....

«Ανασκαφές» στην περίφημη «άσπρη τρύπα» του προϋπολογισμού κάνουν από χθες οι εμπειρογνώμονες της Eurostat, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα σχετικά στοιχεία και να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις για το ύψος των πλεονασμάτων αυτών που ως γνωστόν διασώζουν τη δημοσιονομική κατάσταση και μειώνουν σημαντικά το έλλειμμα.

Τα στελέχη της Eurostat έχουν εγκατασταθεί στην ΕΣΥΕ και σε συνεργασία με τους Ελληνες συναδέλφους τους μελετούν τα στοιχεία που αφορούν στα πλεονάσματα των ασφαλιστικών ταμείων, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Σύμφωνα, πάντως, με δηλώσεις τόσο του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη όσο και του γεν. γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Μ. Κοντοπυράκη, ο έλεγχος των στοιχείων έχει μεθοδολογικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ως δυσάρεστη έκπληξη νοείται ενδεχόμενος επαναπροσδιορισμός και μείωση του ύψους του πλεονάσματος, κάτι που θα οδηγούσε σε αντίστοιχη αύξηση του ελλείμματος. Υπενθυμίζεται ότι η Eurostat έχει επιβεβαιώσει ύψος ελλείμματος για το 2005 της τάξης του 4,5% και προβλέπει έλλειμμα 3% για το 2006.

Ακριβώς αυτήν την πρόβλεψη για το 2006 αμφισβητεί η κυβέρνηση, η οποία επιμένει ότι θα επιτύχει για φέτος έλλειμμα της τάξης του 2,6%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, το 2005 η «άσπρη τρύπα» έφθανε τα 4,39 δισ. ευρώ και για φέτος προβλέπεται στα 4,99 δισ. ευρώ. Αυτά είναι και τα στοιχεία με τα οποία έχει υπολογιστεί το έλλειμμα.

Πηγή Κέρδος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης