Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου

29 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών εισοδημάτων, αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης από τις οικογενειακές δαπάνες υπό άλλη μορφή, μελετάει το υπουργείο ...
Την επανεξέταση των φοροαπαλλαγών, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ορισμένων κατηγοριών εισοδημάτων, αλλά και την επαναφορά της έκπτωσης από τις οικογενειακές δαπάνες υπό άλλη μορφή, μελετάει το υπουργείο Οικονομίας, με βάση και τις προτάσεις της επιτροπής για τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και κεφαλαίου.
Το πόρισμα της επιτροπής τεχνοκρατών πρόκειται να παραδοθεί στην ηγεσία του υπουργείου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η επιτροπή θα αναλύει όλους τους φόρους που επιβάλλονται σήμερα, ενώ θα προτείνει την κατάργηση των φόρων που θεωρούνται αναποτελεσματικοί, καθώς και τη «μετάλλαξη» ορισμένων που δεν εξυπηρετούν τόσο το Δημόσιο όσο και τους φορολογουμένους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων οι οποίες δημιουργούν προβλήματα τόσο στην κατανομή των πόρων όσο και στην κατανομή των φορολογικών βαρών. Eκτός από τις φοροαπαλλαγές, θα επανεξετασθούν και αρκετά επιδόματα που δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους.
Πηγή ΚαθημερινήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης