Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απομιμήσεις 2,8 δισ. ευρώ στα ευρωπαϊκά προϊόντα

26 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σημαντικές απώλειες εσόδων και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κυρίως λόγω ΦΠΑ, από απομιμήσεις και την πειρατεία προϊόντων έχουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης που αναπτύσσουν διεθνείς δραστηριότητες και ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Εμπορικού ....

Σημαντικές απώλειες εσόδων και εκτεταμένη φοροδιαφυγή, κυρίως λόγω ΦΠΑ, από απομιμήσεις και την πειρατεία προϊόντων έχουν οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Eνωσης που αναπτύσσουν διεθνείς δραστηριότητες και ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χάνουν από 400 έως 800 εκατομμύρια ευρώ στην εσωτερική αγορά και 2 δισεκατομμύρια ευρώ εκτός της Eνωσης.
Στην Ελλάδα μόνο από τη διακίνηση παράνομου λογισμικού υπολογιστών οι απώλειες υπολογίζονται σε 125 εκατ. ευρώ. Κατέχοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της διευρυμένης Ευρωπαϊκής Eνωσης, η Ελλάδα δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό πειρατείας, αποτελώντας μαζί με την Ιταλία τις μόνες δύο χώρες που έχουν περισσότερο από 50% διακίνηση παράνομου λογισμικού. Το εμπόριο της παραποίησης - απομίμησης και της πειρατείας αντιπροσωπεύει το 5% έως 7% του παγκόσμιου εμπορίου, με κόστος 200 έως 300 δισ. ευρώ τον χρόνο και με συνολικές απώλειες 200.000 θέσεων απασχόλησης ετησίως, επισημαίνονται συχνά από τους ενδιαφερόμενους κύκλους.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της πειρατείας ως ποσοστό (%) του νόμιμου εμπορίου στην εσωτερική αγορά έχουν η αγορά πληροφορικής (39%), ο οπτικοακουστικός τομέας (16%), η κλωστοϋφαντουργία (10% έως 16%), η μουσική (10%), τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων (5% έως 10%) και ο αθλητισμός και ψυχαγωγία (5% έως 7%)

Πηγή expresΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης