Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έγκριση κοινοτικών κονδυλίων από Κομισιόν

26 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τη νομοθετική προετοιμασία για τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ) και ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ολοκλήρωσε χθες τη νομοθετική προετοιμασία για τις χρηματοδοτήσεις της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ) και αναμένει την τυπική έγκρισή τους από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αρχίσουν να υλοποιούνται τα προγράμματα των κρατών-μελών από τις αρχές του επόμενου έτους.
 
Συνολικά η Κομισιόν μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτρόπου, Ντάλια Γκριμπαουσκαϊτέ, ενέκρινε χθες 31 προτάσεις για χρηματοδοτήσεις, εκ των οποίων οι εικοσιέξι είναι νέες και οι υπόλοιπες  πέντε τροποποιητικές.
 
Από τις χθεσινές προτάσεις τα μεγαλύτερα ποσά αφορούν τα προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου με 88,5 δισ. ευρώ για την επταετία, η έρευνα με 55 δισ. ευρώ, τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών με 8 δισ. ευρώ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εγκριθεί τα βασικά κονδύλια για την πολιτική συνοχής και τις γεωργικές δαπάνες.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για την περίοδο 2007-2013 ανέρχεται μετά το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του Συμβουλίου Υπουργών και της Ευρωβουλής σε 864,3 δισ. ευρώ (σε τιμές 2004).
 
Οι γεωργικές δαπάνες και ειδικότερα η στήριξη των αγορών και των παραγωγών (ενισχύσεις, επιδοτήσεις κ.λπ.) ανέρχονται για την επταετία σε 319 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και τα 88,5 δισ. ευρώ που αφορούν την ανάπτυξη της υπαίθρου.
 
Τα διαρθρωτικά κονδύλια που χρηματοδοτούν έργα υποδομής και γενικότερα την πολιτική σύγκλισης φτάνει τα 278 δισ. ευρώ, ενώ το Ταμείο Συνοχής (έργα υποδομής στις μεταφορές και το περιβάλλον) θα διαθέσει 69,7 δισ. ευρώ. Οι περισσότερες ελληνικές περιφέρειες ανήκουν στο στόχο 1 (μαζικές κοινοτικές χρηματοδοτήσεις), ενώ η χώρα μας είναι επιλέξιμη και για το Ταμείο Συνοχής.
 
 Τέλος, η χώρα μας με βάση την απόφαση του περασμένου Δελκεμβρίου θα λάβει πάνω από 20 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις προς τους Έλληνες αγρότες.

Πηγή Ναυτεμπορική



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης