Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Εργασίας σχετικά με την απόσυρση τροπολογίας για τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. Ιωάννη Βρούτση,
Θεσσαλονίκη 12/10/2012

ΚΟΙΝ:  1) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
κ. Π. Κοκκόρη
2) ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ 
κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
3) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
4) O.E.E.-Π.Τ.Κ.Μ.
5) Ε.Ε.Θ.
6) Β.Ε.Θ.
7)  Ε.Β.Ε.Θ.
8)  Ο.Ε.Ε.Θ.
9)  Ο.Β.Σ.Θ.
10)  Ε.Σ.Θ.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Μετά από σχετικές εξαγγελίες σας, το ΙΚΑ εξέδωσε στις 20/9/2012, δελτίο τύπου, στο οποίο ανακοίνωνε ότι από 1/9/2012 βάσει των διατάξεων του άρθρου 1, παρ. 6 του Ν. 4046/2012 καταργούνται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) κατά ποσοστό 0,75% και 0,35% αντίστοιχα.

Οι εταιρίες λογισμικών προγραμμάτων μισθοδοσίας άμεσα εξέδωσαν νέες versions και όλα τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία και τα λογιστήρια των επιχειρήσεων υπολόγισαν τη μισθοδοσία του μηνός Σεπτεμβρίου με μειωμένες τις εργοδοτικές εισφορές κατά 1,10%, σύμφωνα με το ανωτέρω δελτίο τύπου.

Και ενώ στο πρώτο δεκαήμερο υπεβλήθησαν χιλιάδες ΑΠΔ/ΙΚΑ του 3ου τριμήνου 2012, η τροπολογία που καταθέσατε για τη ρύθμιση της εν λόγω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών αποσύρθηκε και δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Με την προχειρότητα που πήγε να εφαρμοστεί η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, έδειξε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση και ποιοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι γι’ αυτήν.

Ταλαιπώρησε δε για ακόμη μια φορά λογιστές-φοροτεχνικούς και επιχειρήσεις και αν δεν ρυθμίσετε άμεσα την εν λόγω ανωμαλία θα υποστούμε όλοι εμείς το κόστος των προστίμων για ανακριβή υποβολή ΑΠΔ/ΙΚΑ και το κόστος επανυπολογισμού των μισθοδοσιών χωρίς να φταίμε σε τίποτα για πολλοστή φορά.

Παρακαλούμε λοιπόν να θεραπεύσετε άμεσα το πρόβλημα αυτό και να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή ΑΠΔ/ΙΚΑ του 3ου τριμήνου 2012 και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ μηνός Σεπτεμβρίου.

Επίσης εκκρεμεί το αίτημά μας για παράταση στην αλλαγή του τρόπου καταβολής των εισφορών και την υποβολής των ΑΠΔ/ΙΚΑ απ’ τη μισθολογική περίοδο του Οκτωβρίου 2012. 


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                          

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης