Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πλήρης Εγχειρίδιο φοροελέγχων από το Υπουργείο Οικονομικών

22 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Λεπτομερή κριτήρια για στοχευμένους και σε βάθος ελέγχους όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εταιρειών και επιτηδευματιών καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών,...

Λεπτομερή κριτήρια για στοχευμένους και σε βάθος ελέγχους όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων εταιρειών και επιτηδευματιών καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου οι έλεγχοι να είναι απόλυτα κατηγοριοποιημένοι, να καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και να δράσουν με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε η καταβολή των προστίμων να πραγματοποιείται σε πολύ ταχύτερους χρόνους.
Είναι η πρώτη φορά που θεσμοθετείται επισήμως ένα τόσο πλήρες εγχειρίδιο ελέγχου, το οποίο κωδικοποιεί όλες ανεξαιρέτως τις ελεγκτικές διατάξεις των φορολογικών νόμων της τελευταίας δεκαετίας που βρίσκονται ακόμη σε ισχύ.

Τα κριτήρια που εμπεριέχει έχουν να κάνουν τόσο με γνωστές μέχρι σήμερα επαληθεύσεις, όπως ο συντελεστής καθαρών κερδών, τα πιστωτικά υπόλοιπα ΦΠΑ, η απώλεια βιβλίων, αλλά και με καινοτομικούς παράγοντες όπως η νομιμότητα της σύστασης εταιρείας, ο έλεγχος των κοινοπραξιών, η αξιοποίηση τραπεζικών στοιχείων για διασταυρώσεις ακόμη και οι παρατηρήσεις ορκωτών λογιστών.

Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης