Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φορολογική... αυθαιρεσία του κρατικού μηχανισμού

15 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eυθύνες για τη φορολογική πολυνομία και τη σύγχυση πολιτών και επιχειρήσεων ως προς τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζει σε στελέχη του ο υφυπουργός Α. Μπέζας. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζει την επαναλειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών σε νέες βάσεις, ενώ αναμένεται άμεσα υπογραφή εγκυκλίου που θα προλαμβάνει φαινόμενα λειτουργίας «κράτους εν κράτει»....

Eυθύνες για τη φορολογική πολυνομία και τη σύγχυση πολιτών και επιχειρήσεων ως προς τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζει σε στελέχη του ο υφυπουργός Α. Μπέζας. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάζει την επαναλειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών σε νέες βάσεις, ενώ αναμένεται άμεσα υπογραφή εγκυκλίου που θα προλαμβάνει φαινόμενα λειτουργίας «κράτους εν κράτει».
Με την ίδια εγκύκλιο, ο κ. Μπέζας θα καταλογίζει με αυστηρούς τόνους σε στελέχη του υπουργείου ευθύνες για φαινόμενα ανεπαρκούς προσαρμογής στο Κοινοτικό Δίκαιο και προσκομμάτων στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του όλου φορολογικού συστήματος.

Τα φαινόμενα αυτά συνοψίζονται, σύμφωνα με τον υφυπουργό κυρίως στην καθυστέρηση της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας που συντελείται ακόμη και ερήμην του ιδίου, καθώς και στην αυθαίρετη διατύπωση προσωπικών απόψεων των στελεχών σε ημερίδες που δεσμεύουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Ακόμη, περιλαμβάνουν και τη δυσχερή εκπροσώπηση των θέσεων της χώρας διεθνώς, με την αυθαίρετη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας διεθνών οργανισμών (ΟΟΣΑ, Ε.Ε. κ.λπ.).

Πηγή ExpressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης