Αποτελέσματα live αναζήτησης

Καμία πρόοδος για το Γ ΚΠΣ

15 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η δυσμενής εικόνα του Γ' ΚΠΣ συμπληρώνεται από την υστέρηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι πληρωμές του οποίου είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο του 2005, που ήταν μια κακή χρονιά για τις δημόσιες επενδύσεις.....

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ δεν σημειώθηκε τον Απρίλιο στην πορεία υλοποίησης του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης σε ό,τι αφορά στα τομεακά προγράμματα, ενώ οριακή βελτίωση παρουσίασε η πορεία των περιφερειακών προγραμμάτων.

Η δυσμενής εικόνα του Γ ΚΠΣ συμπληρώνεται από την υστέρηση που καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους, στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, οι πληρωμές του οποίου είναι μειωμένες σε σύγκριση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο του 2005, που ήταν μια κακή χρονιά για τις δημόσιες επενδύσεις.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν εξαιρετικά φιλόδοξο το στόχο για πλήρη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, που αν δεν δοθεί παράταση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρξουν σημαντικές απώλειες.

Διευκρινίζεται ότι τα κοινοτικά κονδύλια θα πρέπει να έχουν δεσμευθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους (2006) ώστε με βάση τον κανόνα ν+2 να απορροφηθούν έως το τέλος του 2008.

Το υπουργείο Οικονομίας προτίθεται να ζητήσει παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα περιθώρια και να περιοριστεί ο ορατός κίνδυνος σημαντικών απωλειών.

Ωστόσο η αρμόδια κοινοτική Επίτροπος Ντανούντα Χούμπνερ, απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε πρόσφατα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, καθώς σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες για να υπάρξει παράταση θα πρέπει να ισχύει μία από τις παρακάτω παραμέτρους:

* Να έχουν μεσολαβήσει σημαντικές μεταβολές της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και της αγοράς εργασίας

* Να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας σχετικά με ένα πρόγραμμα, όπως για παράδειγμα φυσικές καταστροφές ή

* Να έχουν προκύψει κωλύματα στην ικανοποιητική εκτέλεση ενός προγράμματος λόγω προφανούς σφάλματος που αποδίδεται αποκλειστικά στην Επιτροπή».

Η επίτροπος προσθέτει ακόμα ότι «μέχρι τώρα δεν έχει χορηγηθεί παράταση της προθεσμίας επιλεξιμότητας στο πλαίσιο του τρίτου ΚΠΣ».

Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης