Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

27 Αύγουστος 2012
Φάκελος για 737 «εξαγωγές» αδικαιολόγητων καταθέσεων

Κατατέθηκε στον ΣΔΟΕ, αλλά δεν άνοιξε ακόμη λόγω των εκεί διοικητικών αλλαγών

Το πρωί της 13ης Αυγούστου, λίγες μόνον ώρες πριν ο κ. Ιω. Διώτης αποχωρήσει από τη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έλαβε ένα φάκελο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στοιχεία 737 φορολογουμένων, που «έβγαλαν» μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Συγκριτικά ήταν καταγεγραμμένα και τα... εισοδήματα που έχουν δηλώσει την τελευταία δεκαετία, για ευνόητους λόγους.

Ωστόσο, περίπου δύο εβδομάδες μετά, δεν έχει αρχίσει η επεξεργασία των στοιχείων. Πάντως, αυτή δεν είναι η μοναδική ανακολουθία που παρατηρεί κανείς στο μέτωπο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Η «Κ» συγκέντρωσε μια σειρά από πολιτικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα και κατέγραψε την αντίστοιχη πρόοδο που έχει σημειωθεί. Μέχρι σήμερα, εξάλλου, η προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μόνο αποτελεσματική δεν χαρακτηρίζεται. Σύμφωνα, όμως, με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου, το πρόβλημα είναι περισσότερο «πολιτικό».


Πηγή Καθημερινή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης