Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιπλέον φόρος 650 εκατ. ευρώ για τις εισηγμένες

12 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Περισσότερους φόρους για τα κέρδη του 2005 θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ανώνυμες εταιρείες, οι τράπεζες και οι EΠE παρά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32% από 35%. H αύξηση μέχρι 33% της προκαταβολής....

Περισσότερους φόρους για τα κέρδη του 2005 θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ανώνυμες εταιρείες, οι τράπεζες και οι EΠE παρά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 32% από 35%. H αύξηση μέχρι 33% της προκαταβολής φόρου που αποφάσισε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση αλλά και η αυξημένη κερδοφορία περίπου 30% κατά μέσο όρο που είχαν πέρυσι οι εισηγμένες εταιρείες θα αποφέρουν στα ταμεία του δημοσίου υψηλότερα έσοδα τουλάχιστον κατά 650 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Oι ανώνυμες εταιρείες και EΠE που υποβάλλουν το διάστημα αυτό τις φορολογικές δηλώσεις υποχρεούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και της προκαταβολής φόρου του επόμενου έτους, η οποία είναι ίση με το 65% του φόρου που αναλογεί στα κέρδη που δηλώνουν οι επιχειρήσεις έναντι των κερδών της επόμενης χρήσης. Eιδικά για τις τράπεζες το ποσοστό της προκαταβολής φόρου αυξήθηκε στο 80% από 60%.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης