Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσαν όσα έγιναν στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις

20 Αύγουστος 2012
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ύδρα με αφορμή φορολογικές παραβάσεις , δήλωσε τα εξής:

Το τεράστιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής μαστίζει την ελληνική οικονομία,
ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ελπίδας για το μέλλον όλων. Από όπου κι αν προέρχεται αυτή η φοροδιαφυγή, όποια και αν είναι η πηγή της, θα πρέπει να ελεγχθεί και να παταχθεί άμεσα και παραδειγματικά.

Τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες οι οποίοι υφίστανται τις βαρύτατες  συνέπειες της κρίσης και των δράσεων που απαιτούνται για να εξυγιάνει η Ελλάδα την οικονομία της και να ανακτήσει την αξιοπιστία της, θα πρέπει όλοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, να αναλάβουν το ηθικό και πρακτικό μερίδιο που τους αναλογεί και να μη στέκονται εμπόδιο στην εφαρμογή των νόμων και στην επιτυχία της χώρας.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος σε αυτή την καταστροφική και άδικη συμπεριφορά. Και έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις αντιδράσεις των όποιων επιτήδειων. Και αυτό θα κάνει. Η κατάλυση του κράτους δεν θα γίνει ανεκτή.


Για το ίδο θέμα το ΣΚΑΙ ανέφερε.

Ενημέρωση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Ύδρα -  Spiegel: Κλασικό παράδειγμα φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Ενημέρωση για τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ύδρα από θερμόαιμους κατοίκους που αντιδρούσαν στη σύλληψη ιδιοκτήτη ταβέρνας του νησιού για φορολογικές παραβάσεις είχε ο εισαγγελέας Πειραιά, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ο συλληφθείς να μεταφερθεί τελικώς στον Πειραιά το μεσημέρι του Σαββάτου,

Τα συμβάντα της Ύδρας έσπευσε να στιγματίσει το περιοδικό Spiegel, το οποίο, στην ηλεκτρονική του έκδοση τα χαρακτηρίζει ως κλασικό παράδειγμα «του πνεύματος φοροδιαφυγής που διακρίνει την Ελλάδα».Ενώ στο capital.gr υπάρχει άρθρο του Σπύρου Δημητρέλη με  αναφορά για ολόκληρο το περιστατικό:

Μια πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ύδρα η οποία περιλαμβάνει από πολιορκία αστυνομικού τμήματος και επίθεση κατοίκων του νησιού σε αυτό με κροτίδες μέχρι και την πραγματοποίηση ελέγχων για φοροδιαφυγή με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ.

Το Capital.gr με βάση πηγές που έζησαν από κοντά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν Παρασκευή και Σάββατο  στην Ύδρα αποκαλύπτει το χρονικό της ιστορίας η οποία έχει κάνει το γύρο του κόσμου και μας εκθέτει διεθνώς.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το μεσημέρι ότι 5μελές ελεγκτικό συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας (υπάγεται εξολοκλήρου στο  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διώκει την φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα και στελεχώνεται από ένστολα στελέχη της αστυνομίας) προχώρησε σε έλεγχο παραλιακής ταβέρνας στην Ύδρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 10 τραπέζια δεν είχαν πάνω τους αποδείξεις όπως ορίζει η φορολογική νομοθεσία. Με βάση τη νομοθεσία, ο υπεύθυνος -κατά το νόμο- στην ταβέρνα έπρεπε να παραπεφθεί στο αυτόφωρο. Υπεύθυνη για το νόμο στην άδεια του καταστήματος εμφανιζόταν η 55χρονη μητέρα του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Οι αστυνομικοί της οικονομικής αστυνομίας της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα του νησιού προκειμένου να οδηγηθεί την επόμενη μέρα στην Εισαγγελία Πειραιά ώστε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

Η ίδια υποστήριξε ότι έχει λιποθυμικές τάσεις και αρνήθηκε να μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα. Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος της Ύδρας μετέβη στο κατάστημα στη συνέχεια και εκεί εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και γιος της 55χρονης ο οποίος δήλωσε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για το κατάστημα και ότι η μητέρα του απλώς τον βοηθάει στην κουζίνα. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου για το περιστατικό φίλους του αλλά και άλλους επαγγελματίες του νησιού (π.χ. ιδιοκτήτες θαλάσσιων ταξί). Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα περίπου 60 άτομα τα οποία απαιτούσαν από τον διοικητή του τμήματος αλλά και από τους άντρες της οικονομικής αστυνομίας να αφήσουν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας ελεύθερο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας παρέμεινε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου το Σάββατο το πρωί να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά, κάτοικοι του νησιού είχαν περικυκλώσει το κτίριο, απειλούσαν τους αστυνομικούς ότι θα μπουν μέσα και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να πετούν κροτίδες γύρω από το αστυνομικό τμήμα. Μετά από αυτά τα γεγονότα κρίθηκε σκόπιμο να κληθεί στο νησί διμοιρία των ΜΑΤ η οποία και έφτασε το Σάββατο το πρωί. Με την εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν και η όποια  διάθεση των αντιδρούντων για περαιτέρω επεισόδια κόπασε. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας οδηγήθηκε το Σάββατο το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας έως και το βράδυ του Σαββάτου οι έλεγχοι από το συνεργείο της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ύδρα συνεχίστηκαν υπό την προστασία της διμοιρίας των ΜΑΤ.Στο Πρώτο θέμα η απάντηση του ιδιοκτήτη της Ταβέρνας.

Πώς δικαιολογεί την αντίδραση των συμπολιτών του ο συλληφθείς
Θα έκοβα τις αποδείξεις, λέει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Ύδρα


«Ήταν ανοικτές παραγγελίες, δεν είναι κάποια παράβαση η οποία είχε φύγει ή δεν είχε πληρωθεί ή δεν είχε κάποια σήμανση», δηλώνει σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o Ηλίας Μαυρομάτης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Ψαροπούλα» στην παραλία της Ύδρας.

Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις έπειτα από απόφαση της Οικονομικής Αστυνομίας διαψεύδει πως δεν έκοβε αποδείξεις.

Στο ερώτημα του Mega αν θα έκοβε τις αποδείξεις «μετά», απάντησε ναι και υποστήριξε ότι η έκδοση είναι υποχρεωτική αφού οι παραγγελίες είναι καταχωρημένες και οι αποδείξεις βγαίνουν υποχρεωτικά.

Ο συλληφθείς, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά έπειτα από κινηματογραφική περιπέτεια αφέθηκε ελεύθερος.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις Υδραίων οι οποίοι αρχικώς εμπόδισαν την μεταφορά του συλληφθέντος από το πλοίο της γραμμής διαπληκτίστηκαν και χειροδίκησαν εναντίον μελών του Flying Cat, ενώ στη συνέχεια έθεσαν σε ιδιότυπο αποκλεισμό το αστυνομικό τμήμα του νησιού κόβοντας το νερό και το ηλεκτρικό(!), σχολίασε ότι η αγανάκτηση και η αγάπη έβγαλε τον κόσμο εκτός ορίων.

«Παντού υπάρχουν φοροφυγάδες, αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει, πρέπει ο κόσμος να πονηρευτεί ότι δεν είναι για να σώσουν ένα φοροφυγά», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και πρόσθεσε: «Ποιος θέλει να υπάρχουν φοροφυγάδες ειδικά στις μέρες μας;».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης