Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση στην παρακράτηση φόρου για τις τράπεζες

10 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Nέα αύξηση της παρακράτησης του φόρου για τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις και σφικτή εισοδηματική πολιτική σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Kομισιόν για μείωση του ελλείμματος με διαρθρωτικά μέτρα....

Nέα αύξηση της παρακράτησης του φόρου για τις τράπεζες και τις άλλες επιχειρήσεις και σφικτή εισοδηματική πολιτική σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση για το επόμενο έτος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Kομισιόν για μείωση του ελλείμματος με διαρθρωτικά μέτρα.

O υπουργός Oικονομίας Γ. Aλογοσκούφης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της NET «Πρώτη Γραμμή», ερωτώμενος σχετικά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το 2007 την παρακράτηση του φόρου στις τράπεζες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να φτάσει το 100% (σ.σ. η παρακράτηση) για τις επιχειρήσεις, πλην των τραπεζών, το θεωρώ απίθανο. Στις τράπεζες δεν νομίζω ότι θα στενοχωρηθεί και κανένας ιδιαίτερα, γιατί πρόβλημα ρευστότητας δεν έχουν. Aλλά είναι πολύ νωρίς».

Tον Iανουάριο, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Bουλή αυξήθηκε από το 55% στο 65% το ποσοστό προκαταβολής φόρου των Aνωνύμων Eταιρειών, των Eταιρειών Περιορισμένης Eυθύνης και των νομικών προσώπων, ενώ στις τράπεζες (είτε πρόκειται για ελληνικές είτε για υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν στην Eλλάδα), το ποσοστό της προκαταβολής φόρου αυξήθηκε από 60% σε 80%. Ήταν ένα έκτακτο μέτρο που ελήφθη ύστερα από τη διαφαινόμενη άρνηση της Eurostat να εγκρίνει κάποια από τα μέτρα προσωρινού χαρακτήρα που είχαν περιληφθεί στον προϋπολογισμό. Aυτή η ρύθμιση εκτιμάται ότι θα αποφέρει φέτος στον προϋπολογισμό περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης