Αποτελέσματα live αναζήτησης

Φόρος με τις παλαιές αντικειμενικές για ακίνητα

9 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Mε τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυσαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα υπολογίζεται ο φόρος για οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με δωρεά ή γονική παροχή, ...

Mε τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυσαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 θα υπολογίζεται ο φόρος για οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων με δωρεά ή γονική παροχή, τα οποία συντάχθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον υπολογισμό του προκύπτοντος φόρου (φόρου αυτόματου υπερτιμήματος και τέλος της συναλλαγής) αποτελεί η υποβολή των σχετικών δηλώσεων στις αρμόδιες ΔΟΥ έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2005.

Το υπουργείο Oικονομικών έκανε χθες αυτή τη διευκρίνιση με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1069/2006 προκειμένου να μην υπάρξουν ασάφειες ως προς την εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 3453, με το οποίο παρατείνονταν οι προθεσμίες υπογραφής των σχετικών συμβολαίων.

Με την εγκύκλιο αυτή θεωρείται ότι οι μεταβιβάσεις που διενεργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους συντελέστηκαν την 31η Δεκεμβρίου 2005 εφόσον οι σχετικές δηλώσεις υποβλήθηκαν έως το τέλος του 2005
Πηγή expressΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης