Αποτελέσματα live αναζήτησης

Mε ΦΠA 19% η αντιπαροχή της πρώτης κατοικίας

8 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Φόρος Προστιθέμενης Aξίας με συντελεστή 19% θα επιβάλλεται και στην αντιπαροχή πρώτης κατοικίας. Aρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών ξεκαθαρίζοντας το φορολογικό τοπίο στην αντιπαροχή ακινήτων...

Φόρος Προστιθέμενης Aξίας με συντελεστή 19% θα επιβάλλεται και στην αντιπαροχή πρώτης κατοικίας. Aρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Oικονομικών ξεκαθαρίζοντας το φορολογικό τοπίο στην αντιπαροχή ακινήτων μετά την επιβολή του ΦΠA διευκρινίζουν ότι ο οικοπεδούχος θα βαρύνεται με το νέο φόρο για όλα τα κτίσματα που παραλαμβάνει ως αντιπαροχή από το κατασκευαστή - εργολάβο, ακόμη και αν δεν έχει στην κατοχή του πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που δίνουν το οικόπεδό τους αντιπαροχή δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το ΦΠA κατά την απόκτηση πρώτης κατοικίας καθώς, σύμφωνα με τις φορολογικές διατάξεις, έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας επί οικοπέδου οικοδομήσιμου ή επί ιδανικού μεριδίου οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές τους ανάγκες. Προϋπόθεση, που αυτομάτως τους εξαιρεί από το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της πρώτης κατοικίας, η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στο φόρο μεταβίβασης (9% και 11%).

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης