Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπερεξουσίες στις εφορίες με τον νέο Κώδικα Βιβλίων

  • Σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων αποσκοπεί η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών για παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις ΔΟΥ. Αυτή εγκαινιάσθηκε με τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση το καλοκαίρι. Τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου...

Σε βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και ενίσχυση των δημοσίων εσόδων αποσκοπεί η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών για παραχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις ΔΟΥ. Αυτή εγκαινιάσθηκε με τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα ακίνητα, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη φάση το καλοκαίρι. Τότε θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του νέου Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου.

Με τον νέο Kώδικα οι εφορίες θα μπορούν να προβαίνουν σε ελαστικότερη ερμηνεία ως προς τον καθορισμό των παραβάσεων στη διακίνηση ειδών, όταν αυτές οφείλονται σε παραδρομή. Επίσης, να εξετάζουν το εάν οφείλεται σε αβλεψία τυχόν πληρωμή με μη δίγραμμη επιταγή ή να αξιολογούν εάν εκ παραδρομής πραγματοποιήθηκε κάποια εγγραφή, ώστε να εξαιρεθεί από τις συνέπειες ανακρίβειας ή ανεπάρκειας των βιβλίων.

Οι προσδοκίες καλύτερης αξιοποίησης των ΔΟΥ φαίνονται ακόμη και από τις εντολές που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας για νυχθημερόν ελέγχους από κλιμάκια εφοριακών και τις 7 ημέρες τις εβδομάδας, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή.

Πηγή Εxpress

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης