Αποτελέσματα live αναζήτησης

Cosmote: Εξαγορά του Γερμανού

5 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote επιβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες. ..

Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της αλυσίδας Γερμανός από την Cosmote επιβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους οι δύο εταιρίες.

Σύμβουλος της Cosmote είναι σύμφωνα με πληροφορίες η JP.Morgan.

Η Cosmote εξαγοράζει το ποσοστό του βασικού μετόχου της Γερμανός το οποίο είναι 35% και κάποιων ακόμη μετόχων, ενώ άμεσα αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση κάτι το οποίο θα σημαίνει και την έξοδο της Γερμανός από το Χρηματιστήριο.

Η Cosmote σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν πρόκειται να προχωρήσει στη συγχώνευση της Γερμανός η οποία θα συνεχίσει την ορθολογική της ανάπτυξη σε Ελλάδα Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.

Οι βασικές συνέργιες των δύο εταιριών εντοπίζονται σε Ελλάδα Ρουμανία Βουλγαρία και Σκόπια. Oι ίδιες έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόθεση της Cosmote, είναι η Γερμανός να συνεχίσει μέσα από το δίκτυό της να προσφέρει και τα προϊόντα των υπολοίπων εταιριών κινητής τηλεφωνίας, αν και το τελευταίο άπτεται ουσιαστικά των προθέσεων της Tim και της Vodafon , το κατά πόσον δηλαδή οι δύο εταιρίες θα θέλουν να προσφέρουν τα προϊόντα τους μέσα από το δίκτυο του ανταγωνιστή.

Η Cosmote έχει 24 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ το δίκτυο της Γερμανός έχει 950 καταστήματα σε 7 χώρες. Η κεφαλαιοποίηση της Γερμανός με βάση το χθεσινό κλείσιμο είναι 1,469 δισ. ευρώ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της Cosmote στα Βαλκάνια.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης