Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ το 2007

5 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ενός σημαντικού πακέτου μετοχών του ΟΤΕ [OTEr.AT] σε ξένο τηλεπικοινωνιακό όμιλο, το 2007 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ αντίθετα δεν υπάρχουν σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ....

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη στο πρακτορείο Ρόιτερ, σύμφωνα με τις οποίες το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για φέτος, θα δώσει έμφαση στις τράπεζες, ενώ το 2007, έμφαση θα δοθεί στις αποκρατικοποιήσεις υποδομών, όπως αεροδρόμια και λιμάνια.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον ΟΤΕ, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για πώληση ποσοστού φέτος από το 38,6% που διατηρεί το Δημόσιο, καθώς έχει προτεραιότητα το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου. Πρόσθεσε όμως ότι το 2007, εάν ένας μεγάλος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός όμιλος ενδιαφερθεί, θα εξεταστεί η πώληση ενός σημαντικού ποσοστού του ΟΤΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θα είναι το σύνολο της συμμετοχής. Δεν μπορώ εγώ να διαβλέψω τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο θα πάψει να έχει οποιοδήποτε μετοχικό ενδιαφέρον. Αλλά θα μπορούσε να είναι ένα ποσοστό αρκετό που να ενδιαφέρει κάποιο στρατηγικό εταίρο».

Σε ό,τι αφορά στις επόμενες κινήσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι «φέτος ο στόχος μας είναι στις τράπεζες» και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι:

Η πρώτη κίνηση αναμένεται με την πώληση μεριδίου της ΑTEbank, όπου το Δημόσιο επιθυμεί να μειώσει το ποσοστό του από το 82% στο 51% σε περισσότερα από ένα στάδια, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας.

H ATEbank, με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 4,58 δισ. ευρώ, διαπραγματεύεται 21 φορές τα κέρδη του 2006, σε premium συγκριτικά με το μέσο πολλαπλασιαστή κερδών 15,4 των ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Reuters. Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό που θα πωληθεί ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα εξαρτηθεί και από την εξέλιξη των αγορών.
Πηγή ΝαυτεμπορικήΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης