Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μπαίνουν τελικά στο Αναπτυξιακό τα 5άστερα ξενοδοχεία

4 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ο «κύβος ερρίφθη» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης των πεντάστερων ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και έτσι όλα τα σχετικά επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα, πλην της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως έχει γράψει το «Κ» προ διμήνου, θα μπορούν να τύχουν των κινήτρων του αναπτυξιακού...

Ο «κύβος ερρίφθη» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης των πεντάστερων ξενοδοχειακών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο και έτσι όλα τα σχετικά επενδυτικά σχέδια σε όλη τη χώρα, πλην της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως έχει γράψει το «Κ» προ διμήνου, θα μπορούν να τύχουν των κινήτρων του αναπτυξιακού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας και η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ξεκαθαρίστηκε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι να ενταχθούν οι επενδύσεις σε 5άστερα ξενοδοχεία στον Αναπτυξιακό Νόμο και ότι η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έχει υπογραφεί και από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά και «οδεύει» για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών φορέων επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να μεταπείσουν το κυβερνητικό επιτελείο ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να εξετασθεί μετά την εκπόνηση του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, χωρίς όμως επιτυχία.


Κατά τις πληροφορίες, πάντως, τα επενδυτικά σχέδια, που θα υποβάλλονται στις αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές, θα περνούν από «εξονυχιστικό κόσκινο» για να διαπιστώνεται ότι πρόκειται για μονάδες πολυτελείας.
Η δημοσίευση της ΚΥΑ αναμένεται να ενεργοποιήσει άμεσα επενδυτικά σχέδια στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω, αλλά και σε περιοχές, όπως η Ζάκυνθος, όπου λείπουν τα ξενοδοχεία πολυτελείας. Από ξενοδοχειακούς παράγοντες της Ρόδου εκτιμάται ότι μόνο στο σμαραγδένιο νησί έχει καταγραφεί ενδιαφέρον για 90.000 νέες κλίνες (!) και, ως εκ τούτου, αναμένεται με ενδιαφέρον πόσα τελικά επενδυτικά σχέδια θα «χτυπήσουν» την πόρτα του Αναπτυξιακού Νόμου και που θα βρεθούν οι επιδοτήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του.
Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων ζήτησε να γνωστοποιηθεί το ύψος των κονδυλίων που απομένουν προς διάθεση μέσω των διατάξεων του Αναπτυξιακού, αφήνοντας υπονοούμενα ότι από το μέτρο αυτό μπορεί τελικά να ευνοήσει «ολιγάριθμες επιχειρήσεις» για την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών μονάδων, πιθανότατα μάλιστα σε τουριστικά υπερ-αναπτυγμένες περιοχές, θίγοντας, έτσι, όπως ανέφερε, την ισορροπία της αγοράς.


Με δεδομένο, πάντως, ότι εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί το ενδιαφέρον ξένων και ελληνικών επενδυτικών ομίλων για τη δημιουργία μεγάλων και σύνθετων ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές, γίνεται κατανοητό ότι τα κονδύλια δεν φτάνουν για όλους (εκτός κι αν ο κ. Αλογοσκούφης βρήκε τρόπους να βάλει στο παιχνίδι και τους πόρους του Δ ΚΠΣ...).
Πηγή ΚέρδοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης