Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε φορολογικό... κλοιό η ανέγερση οικοδομών

3 Μάιου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πρόσθετο διαχειριστικό κόστος συνεπάγονται για τους κατασκευαστές ακινήτων οι 7 νέες φορολογικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν μετά την επιβολή του ΦΠΑ. Παρά τον κίνδυνο το κόστος να μετακυλισθεί στις τελικές τιμές, η κυβέρνηση τις αξιολογεί ως απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο της οικοδομής. ...
Πρόσθετο διαχειριστικό κόστος συνεπάγονται για τους κατασκευαστές ακινήτων οι 7 νέες φορολογικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν μετά την επιβολή του ΦΠΑ. Παρά τον κίνδυνο το κόστος να μετακυλισθεί στις τελικές τιμές, η κυβέρνηση τις αξιολογεί ως απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής στον χώρο της οικοδομής.

Με 3 εγκυκλίους που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας, καθορίζονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν πλέον οι κατασκευαστές –οι οποίοι τίθενται υπό καθεστώς στενής φορολογικής παρακολούθησης– και αυτές συνίστανται στην τήρηση, υποβολή ή έκδοση:

1. Δηλώσεων μεταβολών ένταξης στο καθεστώς ΦΠΑ. Θα υποβάλλονται εντός 30 ημερών και ειδικά για τη χρήση 2006, χωρίς κυρώσεις, έως 30 Ιουνίου.

2. Εντύπων κόστους.

3. Δήλωσης υποκαταστήματος.

4. Βιβλίου κοστολογίου οικοδομών.

5. Εντύπων προϋπολογιστικού κόστους.

6. Περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Για φορολογικές περιόδους που λήγουν έως και 31 Μαΐου 2006, αυτές θα υποβληθούν έως και τις 20 Ιουλίου χωρίς πρόστιμο.

7. Στοιχείων "παράδοση κτισμάτων" στους οικοπεδούχους κατά την αντιπαροχή

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης